Астролозите правят най-различни класации. Този път ще насочим вашето внимание към парите. Кои са най-големите сребролюбци, кои са най-щедрите – вижте класацията, подготвена от сп. Elle.

12 място – Стрелец

Стрелецът има късмет с парите и парите със Стрелеца, защото представителите на този знак често са много щедри. Трудно можете да им спрете или намалите желанието да помагат на някого. Широката душа на Стрелеца отговаря на неговите „широки пръсти“ и често тази душа изглежда незаинтересована от парите. Изглежда, защото, помагайки, Стрелецът получава в замяна благодарност и чест. Това е, от което той се нуждае. И като допълнение – обича да демонстрира своята доброта в очите на околните.

11 място – Водолей

За разлика от Стрелеца, Водолеят инвестира парите в полезни неща без да се замисля. Той изпитва истинска радост, когато хвърля пари, за да помага на други. Има няколко проблема. Първо, Водолеят губи разсъдъка си понякога и трудно може да се спре да пилее парите. На второ място, неговата щедрост често е използвана от хората.

10 място – Лъв

Лъвът обича да изпъква не само физически, но и финансово. Неговата щедрост е селективна и засяга само най-близкия му кръг, в очите на останалите той изглежда алчен. За да получите нещо от него има само едно условие – да сте в обкръжението му.

9 място – Овен

Той инвестира от сърце, но с ум. Може да създава впечатление, че е прекомерно щедър, но не е така. Овенът е щедър, но точно до степента, в която е полезно и подходящо.

8 място – Везни

Да се разделим с пари? Лесно е, би отговорил представител на този знак. Но има една малка подробност – трябва да са чужди. От родители, приятели, спонсори – няма значение. Но пък те са царе да ги инвестират по правилен начин и трудно биха били излъгани.

7 място – Скорпион

Скорпионът не харчи толкова за себе си, а за другите. При него е важно какво впечатление ще остави. Ако трябва да изглежда щедър – няма да пести пари. Като цяло финансите за Скорпиона са въпрос на спокойствие, без пари той се изнервя и дори може да стигне до депресия.

6 място – Близнаци

Близнаците обичат да хвърлят... прах в очите. Поведението им в обществото и в тесен кръг или на четири очи е противоположно. Ако искате някаква финансова подкрепа – преговаряйте пред други хора. Тогава имате по-голям шанс да получите нещо.

5 място – Риби

Когато става въпрос за пари, Рибите са напълно зависими от настроението. Когато са в добро настроение са готови да помогнат, дори ще си свалят ризата от гърба. Но ако не са на кеф, не очаквайте да се разделят дори със стотинка.

4 място – Телец

Удивителен знак. Те се опитват да живеят на чужда сметка постоянно, като в същото време следят до стотинка своето състояние и обмислят всяко плащане. Но ако разберат, че имате истински финансови проблеми, те незабавно ще помогнат.

3 място – Рак

Раците са практични, на моменти – стиснати. Или просто тяхната практичност създава впечатление, че трудно се разделят с парите. Във всеки случай няма да видите представител на тази зодия да пилее банкноти за глупости. Затова ако се вгледате във вещите му – всички са необходими и полезни.

2 място – Дева

Представителите на този знак не обичат да харчат пари за другите. Те могат да се разделят с известни суми само ако усетят ласкателно отношение, което да погали егото им. Но имайте предвид – колкото са ви дали, в един момент ще поискат равностойната сума да бъде върната.

Първо място – Козирог

Това са лидерите в класацията по сребролюбство. Готови са да загубят време в търсене на по-евтини стоки, дори ако разликата в цената е незначителна. Козирогът е много мнителен и мисли, че всеки иска да го измами.