Коледа се празнува навсякъде по света. В различните страни, празникът се чества по различно време, с различни обичаи и е любимият празник на милиони хора заради начина си на празнуване. Събираш се с всичките си приятели и роднини, разменяте си подаръци, разговаряте. Но Коледа не е символ само на сближаването, Коледа носи със себе си и чудесата на коледния дух. Точно това споделя Поли Генова по време на предпразничното пазаруване. С наближаването на най-светлия празник в годината, изпълнителка пусна и първите си снимки в социалната мрежа, на които се вижда как избира играчки за своята елха.

Поли е напълно завладява от магията на коледния дух, тъй като наскоро се прибра от Амстердам, където празничната украса отдавна е готова. „Няма нищо по-хубаво от празничния дух, който обикаля навсякъде и топли сърцата на хората“, сподели тя. Точно това е хубавото на Рождество Христово според нея. Празненствата са пречупени през вековните традиции на всяка страна, които са внесли нотка на индивидуалност в празника. Както и да се разглежда Коледа, това е най-обичаният и почитан ден, без значение кога точно е позициониран в календарите на отделните страни.

„В Холандия, където прекарах известно време, хората наричат Дядо Коледа Синтерклаас. При тях той пристига на Никулден. Естествено, той е облечен в червени одежди, със заострен мустак и естествено носещ чувала с подаръците. Холандските семейства празнуват празника на Свети Николай у дома с много вкусна храна, горещ шоколад и специална торта, направена във формата на първата буква на фамилното име на семейството“, допълни Поли.