13 индустриални зони с над 1000 фабрики и многохиляден персонал, който работи в сферата на леката и тежката промишленост. Това е кратка икономическа визитка на област Текирдаг в съседна Турция. Важен промишлен и търговски център във вилаета е град Чорлу, на чиято територия се намират 5 от 13-те индустриални зони.

Той е разположен в Източна Тракия, на около 160 км от ГКПП „Капитан Андреево“, след Одрин, в посока Истанбул, и отстоящ на стотина км от многомилионния мегаполис. Търговско-промишлената палата в Чорлу наскоро се присъедини към Българско-турската търговско-промишлена палата. В тамошната палата, която е най-голямата в тракийската част на Турция, членуват над 7000 фирми.

 В икономическата зона на Текирдаг, известен и със старото си име Родосто, мощно присъствие имат редица водещи европейски и световни компании, които са инвестирали милиони в изнесеното си производство.

Защо обаче градът е обявен за мека на шопинга и по каква причина общуването там на български става без никакъв проблем - вижте на pochivka.blitz.bg!