Изглежда Иванка Тръмп – по-известната дъщеря на президента на САЩ Доналд Тръмп повлече крак, защото през август на тока на „Ботуша“ или южната италианска област Пуля ще отдъхват цяла плеяда американски филмови и рок-звезди. Преди две години русокосата и снажна хубавица прекарала лятната ваканция заедно със съпруг и деца в намиращите се на юг от Бари райски кътчета Полиняно, Борго Енацея и Алберобело, влюбила се в тях и в края на този месеца я очакват да се върне тъдява за десетина дни пак с цялото семейство.

Изпревари я обаче по-малката й сестра Тифани от втория брак на баща й, която вече преброди с луксозна яхта, гадже и компания, както бреговете на Пуля, така и островите Капри и Понца от другата страна на „Ботуша“.

Та през август на „Тока“ ще кацне за пръв път с личния си самолет известният актьор и „оскарец“ Том Ханкс, който ще отседне в красивото градче Остуни. Пак там в средата на август би трябвало да пристигне и поп-иконата на Щатите – Мадона, която обаче вече е стара познайница тъдява, тъй като миналата година пак е миткала по плажовете на Пуля. Като абсолютно „new entry” или чиста проба новобранци местните репортери квалифицираха популярните актьори Мат Дилън и Хю Джакман, които вече бяха в Полиняно и дори си пуснаха в Инстаграм снимка пред паметника на родената там легенда на италианската естрада Доменико Модуньо. Почти по същото време, в средата на юли, за радост на тамошните мъже и на сериозен отбор папараци цяла седмица по пясъците и скалите наоколо по бански се разхождаше хубавицата на момента – британската моделка Емили Ратайковски. Навсякъде – и покрай морето, и по виещите се из вековни маслинови гори пътища на вътрешността – от няколко дни фучи с ферарито си звездата на сапунката на всички времена „Дързост и красота“ – Кели Ланг, тоест Брук.


 

Но като че ли с най-голяма тръпка на „Тока на Ботуша“ сега очакват френския президент Мануел Макрон и съпругата му Бриджит. Те също са заявили, че ще почиват в Пуля, но ваканцията им е забулена в тайна и дори разтропаните местни журналисти още не са научили кога ще пристигнат и къде ще отседнат. Знае се обаче от всички, че Иванка Тръмп е навила свои приятели от Ню Йорк да се венчаят в намиращото се до Полиняно градче Монополи. Неговият плаж „Лидо Санто Стефано“ и средновековният замък недалеч вече са запазени от 24 август до 2 септември за мощен купон, като „хорото“ щяла да води лично „Дъщеря №1“ на САЩ.

Иначе Пуля е отдавна любимо място за лятна ваканция на италианските звезди на киното и естрадата, като започнеш от родения тук Микеле Плачидо и свършиш с „осиновените“ Джани Моранди, Джованоти, Тициано Феро, Васко Роси, Джорджа и куп още, пише в. Монитор.