Хотелите в Турция, които работят по системата „ол инклузив“, се включват в проекта „Оранжев флаг“, целта на който е да се намали количеството на хранителните отпадъци, съобщават от Асоциацията на туроператорите в Русия.

„Инициатор на проекта е Али Акгюн, който по време на почивка в Анталия се е ужасил от многото неизядена от туристите храна, оставена в чиниите. Проблемът с хранителните отпадъци в Турция е много остър – всяка година в страната се изхвърлят 18 млн. тона плодове и зеленчуци, 4,9 млн. хлябове. Общата им стойност се оценява на 214 млрд.турски лири“, посочват от асоциацията.

Турското издание Turizmgazetesi съобщава, че към проекта се присъединяват 250 хотели. Какви мерки ще се прилагат за орязването на системата All Inclusive четете в pochivka.blitz.bg