Вижте как се приготва уникалната рецепта на запечен боб.

Необходими продукти:

2 чаени чаши зрял боб

1 голяма глава лук

1 чушка (за предпочитане свежа, но може и от консерва)

1 морков

2 супени лъжици доматено пюре

1 чаена лъжица червен пипер

1 супена лъжица брашно

Щипка сминдух

Сушена или свежа целина

Няколко лъжици олио или зехтин

Сол на вкус

В този вкусен омлет ще се влюбите от първата хапка

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва от предишния ден. След накисването се вари и се изхвърля първата вода. След това се вари отново в по-малко вода. Най-крехък става в тенджерата под налягане.

Отделно за около 5-6 минути се задушават в мазнината лукът, настърганият морков и нарязаната чушка. Към тази смес се добавят лъжицата брашно, доматеното пюре и червеният пипер.

Разбърква се отново на слаб огън. Добавят се и останалите подправки. Накрая всичко се смесва с боба и ястието се слага да се пече в леко загрята фурна за около ½ час.