Над 80 български мъже ще се състезават в класацията Ерген на годината 2015, която се провежда за трета година, а от миналата е с нови правила. В рамките на два месеца родните лайфстайл журналисти и главни редактори ще гласуват за ергените, които са разпределени в четири категории: шоубизнес, бизнес, политика и спорт.
Медиите ще са тези, които ще изберат по един победител във всяка една от категориите, гласувайки чрез специални анкетни карти. Традиционно през август ще станат ясни призьорите в отделните категории на парти в Лозенец. Организаторите обещават още по-шумно и бляскаво събитие край морето, а изненадите тепърва предстоят. Победителите ще получат стъклени статуетки и персонални подаръци от генералните спонсори на конкурса, съобщава varnautre.bg.
 
Тази година от селекцията на Ерген на годината 2015 отпаднаха някои от миналогодишните участници, които вече скъсаха с ергенлъка. Сред тях е актьорът Дарин Ангелов, който мина под венчило с чаровната Антония Русева. Любимите жени на тв водещите Димитър Павлов и Део им родиха наследници, а бившите ергени са на седмото небе от щастие. Външният ни министър Даниел Митов пък освен, че се ожени, стана и горд татко на момиченце.
 
В престижния списък попадат обаче и нови перспективни ергени –  актьорът Бойко Кръстанов, риалити звездата Джино Бианкалана, водещият на „Събуди се“ по Нова телевизия Деян Веселинов, младите бизнесмени Вълчо Арабаджиев и Недко Петров, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, футболистът Иван Бандаловски и световният шампион по сноуборд Радослав Янков.
 
В надпреварата се завръща и Валери Божинов, който е в процес на развод. За приза ще се борят и варналии, сред които актьорът Юлиан Костов, поп изпълнителят Явор Янакиев, по-познат като 100 кила, спортният министър Красен Кралев и областният координатор на партия „Атака” за Варна Николай Александров.
 
Информация и снимки на всички номинирани са публикувани на официалната страница на конкурсa. Всеки, който посети сайта, може да избере своя личен фаворит в Ерген на годината 2015.