Тъжни празници изкара Валя Ахчиева. Популярната журналистка преживя куп неудачи в любовта, които вгорчиха Коледата й. Вместо радост и семейно щастие, Нова година й донесе сълзи и тъга, пише „Уикенд“.

В последните месеци Валя била в обтегнати отношения с гаджето си – френски доктор, който й поставил ултиматум да дойде да живее при него в Париж. Лекарят бил около 60-годишен мъж, разведен преди години. Ахчиева дълго време го размотавала, че ще се съберат, но накрая все пак избрала да си остане в България, където има успешна кариера.

Професорът бил доста гневен от решението й и преценил, че е най-добре да се разделят. Точно преди Коледа Валя и медика официално сложили точка на отношенията си. Шокът за Ахчиева обаче бил пълен, когато малко по-късно се оказало, че любимият й е посрещнал Нова година в Алпите с нова жена до себе си – французойка, с който имал афера като студент. Валя си дала сметка, че най-вероятно доктора е поддържал отношения и с двете дълго време, което я хвърлило в доста мрачни настроения.

Валя Ахчиева се залюби с медика преди десетина година, а запознанството им било покрай работата й. Пленена от доктора, тв водещата пътуваше по 3-4 пъти в годината до Париж, за да е с него за по няколко дни. Той също идваше от време на време в България, а всяко лято двамата отиваха на 20-дневна почивка в луксозен световен курорт. Лекарят, който е доста състоятелен, помагаше и финансово на Валя. „За всеки рожден ден ми подарява много скъпо бижу и разкошна чанта”, не криеше щастието си Ахчиева.