Сакис Рувас ще пристигне в България, за да се включи в новото издание на “MAD Secret Concerts от GLOBUL”. На събитието световноизвестната звезда ще изпълни специален дует с Галя и ще представи песента „This Is Our Night”, с която ще се състезава за Гърция на Евровизия тази година.
Въпреки изключително напрегнатата си програма Сакис успя да намери време да намине и през България, за да се включи в „тайния концерт” на любимата си музикална телевизия – MAD TV. В момента Галя и Сакис усилено се готвят за съвместния си дует като си комуникират през Интернет.
Сакис Рувас пристига на 6-ти април и ще остане в продължение на два дни. Изпълнителят сподели, че няма търпение да се завърне в България, след като през юни миналата година именно тук засне инкогнито видео клипа към пилотния сингъл от последния си албум.
Това обаче не е единствената връзка между България и Сакис Рувас. На всички е известно, че най-голямата гръцка звезда отдавна е в много добри приятелски отношения с Филип Киркоров, с когото има записан дори и дует. Киркоров лично се е заел с промотирането на „This Is Our Night” преди финала на Евровизия и според слуховете това ще бъде и най-вероятният победител тази година.
След Елена Папаризу, Сарбел и Ана Виси, Гърция отново ше бъде представена от един от най-известните си и професионални изпълнители на Евровизия.
54-ия конкурс за песен Евровизия ще се проведе на 16 май, а домакин ще е руската столица Москва. Сакис Рувас заяви, че е подготвен, има динамиката и необходимите знания, така че ще даде всичко от себе си, за да се представи повече от добре.
Певецът за първи път се състезава на Евровизия през 2004 г., представлявайки Гърция с хитовото “Shake it”. Тогава неговото изпълнение беше сред най-добрите и за малко се размина с наградата, като се класира на трето място. През 2006, заедно с Мария Менунос, беше водещ на 51-ия конкурс Евровизия, който се проведе в Атина, след като предишната година Елена Папаризу обра точките на всички европейци с “My Number One”.
Видеоклипът към „This Is Our Night” на Сакис Рувас вече е в ефира на MAD TV! Режисьор на клипа е украинката Катя Царик, която e избрала за фон на песента най-важните забележителности в Атина - Акрополът, Олимпийският стадион и театърът на Херод Атик. /БЛИЦ