Ударих Габриела в лицето при самоотбрана, казва фолкпевицата Ивена след като двете с колежката й се сбиха на връчването на наградите на сп. "Нов фолк".
За нея:

Ивена е родена в Русе на 26 април, зодия „Телец”. Завършила е Техникум по текстил и облекло в родния си град с професия технолог. Ивена е работила в модна къща и признава, че обича да се занимава с дизайн на облекла и до днес. Тя е спец по компютрите, освен това е добра фризьорка и шофьорка. Ивена е и запалена спортистка. В училище тренира лека атлетика и дори печели второ място на един турнир. Иначе се интересува и от други спортове, например баскетбол и хандбал.

Ивена от малка е запалена по музиката и танците. Винаги си е мечтала да стане певица. Дори като ученичка се подготвя да кандидатства в музикално училище за народна певица. Това не се случва, но Ивена се занимава с народна музика и седем години играе народни танци в ансамбъл “Младост”. Покрай многобройните й участия в страната изпълнителката получава първите си аплодисменти. В резултат на това успява винаги да се чувства свободно на сцената.

Поводът:

На връчването на наградите на сп. „Нов фолк” миналата седмица тя и бившата й колежка от „Ара мюзик” Габриела се сбиха. А преди няколко дни на откриването на клуб ”Тантра” в Студентски град представи последото си парче „Нещо малко черно”, на което вече се върти и клипа му по „Фен” ТВ.


Ето какво още сподели Ивена:


- Здравей Ивена, как се чувстваш след скандала с Габриела – тежко ли ти е?

- Няма как да ми е тежко, когато се наспах и върнах всичко на лента, разбрах, че няма от какво да се притеснявам или да преживявам случката.

- Ти твърдиш, че Габриела те е нападнала първа – защо и как?

- Да, аз бях 5-та поред като изпълнител на наградите на списание „Нов фолк” и за да направя премиера на новата си песен „Нещо малко черно”, за която през деня беше обявена официално, че ще я представя точно тук. Песента я изпълних с балет и специална хореография, исках да уважа и Марги Лозанова /главен редактор на сп. „Нов Фолк” – б. а./. Веднага след моето изпълнение, аз изпратих балета си „Велвет”, които са от Пловдив. След като се връщах на съседната маса, поздравих Нелина, после и Еми Стамболова. И тогава се случи.

- Вярно ли е, че преди това Габриела те е кълнала зад гърба ти с думите: „Умри, умри”?

- Когата точно поздравявах бремената Еми Стамболова, аз съм била с гръб към Габриела и не я виждах изобщо, но чух тежките й думи към мен: „Умри, умри! „ Габриела е била на масата на „Съни мюзик” с 3-ма души собствена охрана. Оказа се после, че хората от „Съни мюзик” не са знаели, че се е самопоканила и самонастанила при тях и въобще не са имали представа защо е там. Аз тогава се обърнах и тя ме замери с парче лед, аз също хвърлих към нея парченце лед и й показах с ръцете знак, който значи 50/50, т.е., че сме квит. На масата на „Ара мюзик”, където стоях, бяха седнали още Джордан, Стефани, Емануела, Теньо Гогов, поп-певеца Крум. До нас наблизо беше и Влади Априлов, който също видя какво става с мен и Габриела.

- Какво точно направи Габриела и как се сбихте с нея – с юмруци, скубане на коси, драскане?

- Когато Елена Паришева от „Пайнер” пееше на сцената, в този момент от мое дясно усетих удар в гърба, после тя ме хвана за косата. При което аз не видях какво стана и при самоотбрана я ударих в лицето. Охраната на клуб БИАД и нейната лична охрана ни разтърваха една от друга и тя си отиде. Тогава водещият Влади Априлов ме извика на сцената и аз обясних пред публиката и пред Влади, че Габриела прави такива постъпки, за да бъде забелязана. След което аз я видях да напуска събитието.


- Вярно ли е, че новото ти парче „Нещо малко черно” е било за нея, преди да напусне „Ара мюзик”?

- Да, то даже е било изпято и записано от нея още през ноември миналата година, има й запис, който се пази като архив. И тогава екипът на „Ара мюзик” са били единодушни, че не е изпята добре от нея и ми я дадоха на мен, но аз чаках да изкарам новия си втори албум „Женски номера”, както и да дойде времето на този песен и затова я пускаме чак сега.

- Това означава ли, че тя ти завижда за кариерата, за успеха ти или за нещо друго?


- Най-вероятно е така, но най-добре е тя да отговори на този въпрос.

- Подкрепиха ли те други твои колежки фолк-певици и какво ти казаха?


- Да, пред Влади Априлов, след изказването ми на сцената. Те всички ме подкрепиха с аплодисменти единодушно. Иначе не ми се щеше да коментирам след това случката персонално с никого, просто нямах никакво желание за това.

- Появиха ли се такива, които те разкритикуваха и ти казаха негативни неща и кои по-точно?


- Да бъда честна, нямаше такива, по-скоро упрекваха нея.

- Ти видяла ли си с очите си Габриела да изплюва дъвката си на ревера на продуцента ви Виктор Касъмов онази вечер?

- Според мен няма такова нещо. Доколкото разбрах, тя се е опитала да провокира конфликт и с него, но той не й е обърнал внимание и нищо не е забелязал.

- Според теб верни ли са всички тези обвинения, които отправи Габриела с още 2-ве други певици /Бриана и Пепа-Секса – б. а./, че във вашата фирма се толерират определени певици поради лични причини, а други не?

- Аз съм от 7 години в тази фирма и хич не ми е било лесно през всичкити тези години. Всичките тези нападки са глупости и не е вярно. В нашата фирма се лансират певици, които работят, а не певици, които щракат с пръсти. Всеки един работещ изпълнител е лансиран и успешен като Джина Стоева, Алисия, Тони Стораро, всички те работят отдавна, през цялото това време.

- Получи ли след скандала заплашителни смс-и от Габриела и какви по-точно?

- След този инцидент аз се прибрах вкъщи и веднага получих лични заплахи за смърт от самата Габриела.

- Смяташ ли, че тя си прави реклама на твой гръб?

- Да, смятам, че си прави много добра реклама на мой гръб, дори преди 3 месеца се опита да пуска злостни интервюта срещу Емануела, но тъй като тя е над нещата, замисълът не й се получи.


- Ти разговаря ли вече с продуцента ти Виктор Касъмов, той какво мисли по въпроса?

- Да, разговаряхме с него, обсъдихме ситуацията, всички от фирмата ни застанаха зад мен и ми дадоха кураж и се разбрахме, че ние трябва да бъдем положителни и да няма място за грозни думи като тези на Габриела, които ги няма в моя речник.

- Преди време вие с Габриела сте били съквартирантки заедно с Джина Стоева – как се погаждахте тогава, бяхте ли приятелки?

- С моята колежка Джина Стоева и с Габриела ние живеехме заедно на квартира. Ние двете с Джина сме й били гаранти и сме я препоръчали на „Ара мюзик”, а много хора чакат с години да се включат във фирмата. Явно тава съм „заслужила” аз сега.

- От колко години вече не живеете заедно по-точно?


- От 4 години не живея с нея. По принцип ние-фолк-певиците имаме много приятели, но аз не съм се сближавала с хората прекалено много, защото подробностите от моя живот са фирмена тайна, пък и аз не търся близост. Габриела още тогава не беше достатъчно коректна с мен и Джина Стоева.

- Кога си развалихте отношенията за първи път и защо?

- От много години ние с нея нямаме съвместен живот, оттогова нямам близост с нея. Единствено преди една година тя имаше нужда от подкрепа, беше сама и ме помоли да й съдействам и да я подкрепя, когато беше в болница и си правеше козметична операция на бюста.

- Смяташ ли, че този скандал обаче ти направи много добра реклама на последното парче?

- Отначало бях с притеснения, защото новото ми парче стартира със скандал. Разбира се, че се надявам парчето ми „Нещо малко черно” да стане хит, вече и клипа се върти по „Фен” ТВ и това беше единствената моя идея. Нищо такова просташко не съм планувала, неволно попаднах в тази ситуация.
Досега за не съм разчитала на скандала, единствено във видеото на парчето „Женски номера” ме има снимана гола, но естетски и после как имам „връзка” с друга жена, но това е само на екрена и е художествено решение.

- Да споделиш нещо в личен план, влюбена ли си в момента и в кого?

- В себе си съм влюбена, в работата си, това е моята стратегия в живота.

- Кое е най-хубавото нещо, което ти се случило в интимен план в последно време и с кого?


- Честно казано не съм била от 5 месеца с мъж изобщо.

- Как се виждаш в личен план след 10 години?

- Най-голямата ми мечта винаги е била да се занимавам с музика и само с музика!... Да, сигурно ще имам мъж и деца, но отсега не мога да си ги представя точно какви са и как биха изглеждали! Ще видим Господ какво е предвидил за мен. /БЛИЦ


Едно интервю на Светлана Терзиева - Сесил