„България е най-грозната страна на този контитент, а българите са най-глупавите хора”. Това казва журналистът Мартин Карбовски във "Вечерното шоу на Азис" по повод гласуването и избора на „династии политици” у нас. Предаването ще се излъчи утре вечер.
Заплахите срещу себе си Карбовски коментира така: „Случилото се не е толкова сериозно. Ако някой реши да стреля по мен, той няма да се обади по телефона и да ми каже”.  Според журналиста, получил писмена заплаха за живота си, се наблюдава „прогрес на подобни шизофренични писма през последнте години, защото хората от гневни стават луди”.  Той смята, че хората искат да им се обърне внимание и търсят медиите за решаване на проблемите си. „Държавата е абдикирала тотално грижата за поданиците си”, констатира Карбовски. Гостът обяснява, че неговото предаване е социално риалити и когато от позицията на медията се притисне съответна институция, много бързо се решават проблемите на хората. „Избрах да се занимавам с малките проблеми на малките хора, защото е по-близо до киното”, разказва Карбовски, за когото „истината е като водата – винаги търси да прокапе отнякъде”.
По случая „Кузов” Карбовски казва, че никой не е разследвал депутат до момента в България и „никой не е успял да бръкне толкова дълбоко”. Оказва се, че самите полицаи са прикривали случая шест месеца и не са позволили да се излъчи материала в предаването му.
„Българските политици ми приличат на свински черва, затова и на изборите ще гласувам за страховете си”, посочва още Мартин Карбовски. Според него най-голямата лъжа в историята на страна ни е, че България е малка държава. Той разказва, че Австрия и Португалия са държави с подобна площ и население като нашите, но са много по-добре органзирани.
За отношенията си с голямата певица Лили Иванова Карбовски казва, че наистина не я познава. Просто тя е написала книга за себе си, а той е само редактор. Журналистът потвърждава, че рождената година на певицата е 1939-та и обяснява, че най-уникалното в книгата са снимките.

Той споделя, че образованието му на мебелист не е останало само на хартия. Оказва се, че журналистът се увлича по японския минималистичен стил на обзавеждане, където има много пространство в интериора. Карбовски разкрива още, че е ядосан на Милен Цветков, защото съвсем умишлено е разкрил самоличността на съпругата на Карбовски в деня на получаване на писмото заплаха. Оказва се, че тя е част от екипа на Цветков и е трябвало лично да прочете новината за заплахата. /БЛИЦ