В Лондон се състоя една от най-големите вечери за британската музика. В концертната зала O2 раздадоха музикалните награди БРИТ, съобщават британските медии.
На червения килим, както подобава, имаше много блясък, пищни тоалети и... бели рози. Присъстващите на събитието носеха цветя в знак на подкрепа на движението #MeToo.
 



Една от изненадите на вечерта определено беше Кайли Миноуг. 49-годишната изпълнителка се появи на събитието с къса рокля в телесен цвят, съчетана с дълъг шлифер в ярко червено. Миноуг не се разграничи от колегите си и носи бяла роза в подкрепа на #MeToo под формата на малка брошка.
 

По-късно изпълнителката се появи на сцената с нежна бяла рокля, с висока цепка. Заедно а 14-годишната актриса Мили Боби Браун, Миноуг връчи наградата за "Най-добър британски артист" на Дуа Липа.
 
Големите победители на вечерта станаха хип-хоп изпълнителят Стормзи и Дуа Липа.
 
Стормзи спечели в категорията "Най-добър британски солов изпълнител", а изпълнителката на хита “New rules” грабна статуетка за "Най-добра солова изпълнителка и "Най-добър британски артист". Американската група "Фу Файтърс" пък грабна приза за "Най-добра чуждестранна група".
 
Певецът и композитор Ед Шийрън бе номиниран в четири категории, но се задоволи само с приза за световен успех, който се присъжда на "най-продавания" британски творец.
 
Наред със стилните и впечатляващи тоалети имаше звезди, които бяха избрали по-нестандартна визия - прозрачни рокли, много пайети, металически цветове и екстравагантни аксесоари.