Любимката на телеманиаците от „Откраднат живот“ Дария Симеонова се включва в яростна надпревара с хеликоптер, който приземява на крепостта Царевец във Велико Търново. Сцената е част от новия български филм „Диви и щастливи“, като това е една от най-зрелищните каскади в заглавието, пише в. Монитор.

Сюжетът на лентата ще проследи приключенията на Боряна (Яна Маринова) и Мила (Луиза Григорова-Макариев) в търсене на истинското им Аз, а в техен основен противник се явяват ченгетата, чиито костюми нарамват именно Симеонова и Александър Сано.

За целта на снимките с хеликоптера целият периметър около крепостта в старопрестолния град е отцепен. Любителите на седмото изкуство в региона успяха все пак да наблюдават процеса от далеч, а след това се наредиха и за селфи със звездите на продукцията. Освен българските актьори, пред камерата на оператора Андрей Андреев застава и британската млада надежда Базил Айденбенц, който е избран на кастинг сред много други англоговорящи претенденти.
 

След като режисира „Привличане“ - първата кинорожба на Яна Маринова, Мартин Макариев и този път дирижира заглавието. Със сценария пък се е заел Борислав Захариев.

„Искаме да правим добри филми на международно ниво. Хубавото кино у нас има нужда от качествен звук, кристална картина и пълнокръвен сценарий“, единодушни са и Макариев, Захариев и Андреев.

„Диви и щастливи“ ще излезе в кината в България към края на ноември 2019 г., като филмът е продаден за международно разпространение още преди началото на снимките. За сделката допринася качеството на 10-минутен откъс, заснет миналата година във Варна. С него продуцентите участват на филмовите фестивали в Холивуд и Кан, където успяват да привлекат вниманието на международен дистрибутор.

Договорът е повод за гордост и доказателство, че в България могат да се правят филми на нивото на европейските и холивудски продукции, категорични са още от екипа на продукцията.

Снимките на „Диви и щастливи“ ще продължат до 7 юни, като камерата ще се върти във Варна, София, Русе и Велико Търново. На големия екран пък зрителите ще разпознаят някои от най-емблематичните места в страната.