53-годишният шоумен Къци Вапцаров е фалирал. Неотдавна бизнесът му с частната детска градина „Кой е по-по-най” ударил на камък и бившият тв водещ се принудил да хлопне кепенците, твърди "Уикенд". Едноименното детско предаване, което Къци продуцираше и дълги години забавляваше малки и големи цели 22 години, се премести от ефира на Би Ти Ви в други телевизии, но накрая също спря.  

Преди 3 години Вапцаров влезе в Къщата на „ВИП брадър” в Нови хан, за да закърпи отънелия семеен бюджет. Уви, намеренията му да започне да прави ново шоу по Нова телевизия, се оказаха напразни. С хонорара си от предаването най-мразеният,но и най-колоритен съквартирант в Къщата, си купил апартамент до „Петте кьошета”, който отдавал под наем срещу 1100 лв. месечно.  

Всичките си спестявания, заработени в златните си години, Вапцаров предвидливо е инвестирал в имоти. За разлика от останалите свои колеги, които я карат на принципа „Веднъж се живее!” и прахосват парите си за скъпи автомобили и маркови дрехи, актьорът цепи стотинката на две и живее повече от аскетски. Инвестирал е спестяванията си в замък в „Драгалевци”, тв студио на пъпа на София, къщи в Пловдив, Широка лъка, Царево, Варна, Смолян и Гърция. Именно имотите днес го хранят, когато трудно се сдобива с творчески ангажименти. 

Преди години той взел просторна къща под наем в близост до неговата в Драгалевци, за да я превърне в забавачница за малчугани. Къци всячески рекламираше градината, включително даваше отстъпка в цената за талантливи деца, участвали в шоуто му „Кой е по-по-най?” с водещ Бате Енчо. За съжаление на бившия водещ бизнесът не потръгна, а наскоро окончателно се сринал. Финансовата криза ударила по джоба повечето родители и те не можели да си позволят таксата, която Къци искал - 650 лева на месец. Градината започнала да опустява и заради високата конкуренция. В столицата се напълнило с частни детски градин, които предлагали всякакви екстри – от чуждоезиково обучение до музикални и артистични занимания. В забавачницата на Къци останали само няколко деца, които също не я посещавали често. На новите играчки се радвали единствено децата на Къци, които вече пораснали, а самият той се чудел как да закърпи зейналата дупка в семейния бюджет, пише още "Уикенд". 

„Затворих градината със свито сърце. Това беше една моя сбъдната мечта. Все пак се радвам, че през нас минаха десетки деца, на които осигурихме щастливи мигове и ги насочихме творчески”, прави си равносметка някогашната тв легенда. 
Звездата на Къци изгря през 90-те като водещ на забавното „Супер шоу Невада”. Дипломираният кукловод от Русе направи огромен фурор и се превърна в истински любимец на публиката, но в един момент продуцента Димитър Станчев го отстрани без всякакви мотиви, за да наложи в ефира любовницата си Ася. 

Години по-късно, след спирането на забавното предаване, Къци се завърна бляскаво и стартира своя телевизионна игра „Риск печели, риск губи”. Незабравимото предаване изненадващо бе свалено от ефира на Би Ти Ви през 2005 г., а Вапцаров до ден днешен е убеден, че виновник за това е неговия враг Слави Трифонов. Къци премести предаването в ТВ7, а няколко месеца по-късно Дългия стартирал сходната тв игра „Вот на доверие”. Вапцаров бе редовна жертва в скечовете на „Шоуто на Слави”, които му рисуваха образа на полуидиот. От екран падна и друг негов проект – предаването за младоженци „Горчиво” с водещ Герасим Георгиев-Геро, което също се радваше на висок рейтинг.  

„Когато започнаха да ме плюят и да ме изкарват най-тъпия и най-лудия и децата да ми се подиграват по улиците, никой не ми подаде ръка. Опитвах се да намеря подкрепа, звъннах на този и онзи, казах: „В беда съм, помощ, плюят ме!”. Всички се смееха и викаха, че това е шоу, да не се връзвам. Никой не помогна, никой не ми подаде ръка. Умрях пред очите на всички”, констатира с огорчение Вапцаров.  

На камък ударили усилията на Вапцаров да направи комедиен сериал. „Нямам сили да се боря с вятърни мелници. Предлагах комедийния си сериал на всички телевизии в периода 1997- 2000 г. Вложих цялото си сърце и душа да ги убедя, че ще стане суперсмешно, бях заснел 3 серии със свои собствени средства. Е, не стана. Българските телевизии си работят с избрани хора по изпитана рецепта. Не ги интересува какво предлагаш, а кой стои зад теб. Случайностите и изключенията, за съжаление, са рядкост. Затова и зрителите гледат едни и същи неща, етикирани под различни наименования, рейтингите падат, а все по-престижно става да не гледаш изобщо българска телевизия”, жалва се Вапцаров.