Опустошителна лавина от склон в планината Арарат затрупа екстремния спортист Орлин Павлов по време на спускане от върха. Наложи се той да бъде транспортиран с хеликоптер в болница, а състоянието му дълго време бе критично. Медицинският екип, който пое пациента, се бори, за да го спаси, а той бе на косъм и от ампутация на ръката.
Тази драматична ситуация е само началото на вълнуващата дългоочаквана семейна сага „Скъпи наследници“, която стартира днес в 18:00 ч. по bTV. Героят на Орлин Борис в крайна сметка оцеля от природната стихия, ала неговите премеждия в село Бели Вит тепърва започват и обещават да са не по-малко екстремни.Забавно-драматичният сериал е сниман година и половина у нас и на международни локации. „Скъпи наследници“ е първата българска поредица, за която е построен не декор, а цяло истинско село с реални постройки. В него ще се развият заплетени и емоционални отношения, вследствие на едно огромно наследство – над 1 млн. евро има в завещанието на патриарха на една фамилия, но за да сложат ръка върху парите, наследниците трябва да напуснат града и да се върнат да заживеят в Бели Вит. Така героят на Орлин ще се окаже пометен от втора лавина – на сложните семейни отношения, междуличностите битки и изпепеляващите емоции.

Рамо до рамо с Койна Русева, Георги Кадурин, Вальо Танев, Цветана Манева, Лорина Камбурова и още много други любими образи, Орлин Павлов ще се превърне в градския човек с успешна спортна кариера, който се завръща на село, за да преоткрие себе си в тази битка, която е не само за наследство. Сблъсъкът е и между патриархалното и модерното в българското семейство, градското и близкото до природата съществуване, който е все по-актуален.