Ники Кънчев няма много вяра на профилактичните прегледи. Журналистът е убеден, че дори най-добрите медици в страната да го следят, не е застрахован от грешки. За това е решил да се подлага на изследвания на всеки шест месеца, пише "Уикенд".

Преди 8 години Ники за пореден път се убеди колко е важно да следи здравето си. Тогава загуби едно от близначетата си и след този случай той се вманиачил на тема болести. Треперел над дъщеря си Мари София, а самият той психясал на тема здравословен начин на живот.

Независимо че категорично не вярвал в мистичното, Кънчев бил убеден, че зложелатели насочват отрицателната си енергия към близките му. Смятал, че ако не взима постоянно мерки, ще си отиде без време. Ники започнал редовно да мери кръвното си налягане, следял стойностите на кръвната си захар, направил изследвания на сърцето и бъбреците си, пише "Уикенд".  

„Неотдавна бях на консултация при един от най-добрите ни ендокринолози - доц. Владимир Христов, който между другите неща ми каза, че в Америка са правени лекарски проучвания и професията на тв водещия се равнява по медицински показатели с тази на пилота”, обяснявал Кънчев.  

За да се бори със стреса, Мистър „Стани богат” се обърнал към спорта. Започнал да играе най-редовно волейбол и скуош. Сложил под контрол и килограмите си. Решил, че трябва да спазва и диета, а зрителите на „ВИП Брадър” констатираха, че е отслабнал с над 20 кила.  

„Напрежението, на което съм подложен в работата ми, е зверско. Започваш и 2-3 часа не спираш да си в постоянна концентрация. Старт и до финала всичко ти минава през главата”, обяснява Кънчев.