21-годишният изпълнител Вениамин Димитров от Бургас, който се яви на кастинга на „Гласът на България” и успешно премина към следващия етап в надпреварата, крие огромни семейни драми. Гласовитият младеж имал тежко детство, пълно с лишения и глад, тъй като семейството му нямало много средства. 

Гала разкри най-голямата си тайна, призна на какво се подлага, за да е слаба


Вениамин бил съвсем малко дете, когато само за една година загубил трима свои близки. Чичо му бил убит, а месеци след това един по един си отишли всички негови близки по майчина линия. Починали баба му и дядо му, а тежка болест тръшнала майка му на легло. Наложило се баща му да замине да работи в Холандия, а Вениамин заел мястото на глава на семейството. В крехката тийнейджърска възраст той не издържал психически на стреса и започнал да получава учестени паник атаки. 

3 месеца бил на антидепресанти и намерил спасение единствено в музиката. Качил доста килограми. 
„После си казах, че не ми трябват хапчета, а нещо, което да промени живота ми”, споделя Вениамин. Когато бил на 16 години, той опитал късмета си в „Х Фактор”, но отпаднал още в началото. В „Гласът на България” музикантът шашна журито със своя интерпретация на хита „Чужди усмивки” на група „Скандау”. По време на изпълнението му се обърнаха Камелия, Графа и Михаела Филева, но Вениамин избра да продължи в отбора на изпълнителката на „Опасно близки”, пише "Уикенд".