Шокираща случка изуми пътуващите по магистрала „Хемус“ край Ботевград. Шофьор на кола с врачанската регистрация бе засечен да кара в насрещното, съобщава BulNews.bg.
Свидетел на случилото се публикува клип, запечатал невероятната ситуация, в социалната мрежа. На него ясно се вижда как лек автомобил „Ауди“ с врачанска регистрация ВР 4271 АМ е пуснал аварийните светлини и се движи с бясна скорост в скоростната лента на идващите от София.

Клипът е заснет от пътуващ към столицата шофьор, който е смаян от наглостта на колегата му. По време на видеото дори е уловен и момент, който е бил на косъм от трагедия.  Летящото „Ауди“  се разминава в последния момент с идващ срещу него автомобил, който едва успява да се прибере навреме в дясната лента.

Това обаче изглежда на притеснява врачаниският джигит, който подминава бензиностанция, където има възможност да спре и да обърне посоката и продължава да се движи в насрещното.

Малко след това видеото, което е около минута, спира, а след приключването му не е ясно колко време още врачанската кола се е движела по този начин на магистралата.

В социалните мрежи клипът набира популярност като вече е събрало над 20 хиляди гледания и  над 300 споделяния, а потребителите на Фейсбук гневно коментират и осъждат шофьора. „Пълен дебил“, „идиот“, „малоумник“ и още с много други подобни епитети е квалифициран мъжът зад волана на аудито.

Единственото, за което можем да се надяваме, е че неадекватното поведение на мъжът не е довело до инциденти  и той  ще бъде наказан за безотговорното си шофиране с най-тежкото възможно наказание.