„Имахме известни дребни пропуски като организация. Те вече станаха неколкократни от страна на Държавното дружество „Автомагистрали“, затова предприех действия по промяна на ръководството, което отговаря за поддръжката на автомагистралите. Утре ще бъде вписан и новият директор и член на УС на „Автомагистрали“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков на заседание на регионалната парламентарна комисия в отговор на въпрос какви мерки предприема министерството за поддръжка на пътищата при зимни условия.

„Имаше и няколко случая преди това, промяната не е само за зимното поддържане“, коментира министърът, който преди време, както първо БЛИЦ писа, показа скандалните зимни гуми на един ТИР, предизвикал ад на магистралата „Тракия“

„От гледна точка на организационната подготовка „Автомагистрали“ ще бъдат санкционирани за пропуските“, заяви Николай Нанков. 

„АПИ като възложител ще санкционира „Автомагистрали“, взехме малко по-крути мерки относно промяната на ръководството“, каза още регионалният министър. 

В същото време от АПИ излязоха с важна новина, която касае всички шофьори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус