Опасявате се да напълните резервоара до горе, а и повече? Що се отнася до колите от близкото минало, това до някаква степен е било оправдано. 

Прекрасно се помни историята, когато пред дълъг път собственикът на колата заредил до горе своята Волга ГАЗ-24—10, а след това за известно време я оставил пред блока. 

Навън е било много топло, а и самата кола била леко наклонена на ляво. Като цяло, след известно време съседи налетели на собственика с предупреждение: става потоп! Под гърловината на резервоара се е образувала локва.


Въпреки това, всичко е ясно, леденият бензин се е нагрял, разширил се е и добавяйки литър-два отгоре си, е започнал да изтича навън. 

Оттогава всеки опитен шофьор знае, че стоенето на едно място с препълнен резервоар е вредно - с пълен до горе резервоар трябва да се тръгва на път веднага, намалявайки нивото на горивото от критично, до обичайно. Но това е било в миналите времена. 

А как мислите: до колко препълненият резервоар е опасен в наши дни? Избирайте своя вариант на отговор и четете следните разяснения. 

За да научите кои са митовете, засягащи вашия резервоар, посетете auto.blitz.bg.