Ще ви разкрием няколко трика, с помощта на които ще успеете да размразите успешно колата си през зимата и то за нула време.

Зимата е най-кошмарният сезон за всички шофьори.

През този сезон не само че движението по пътищата е затруднено, но и шофьорите биват изправени пред редица проблеми. Някои от тях са заскрежено стъкло, замръзнала врата, замръзнала ключалка и какво ли още не. Едва ли на някого му е приятно да почиства снега и леда по колата си в ранните сутрешни часове, когато температурите са доста ниски.

След почистването на колата, шофьорите се изправят пред друг проблем – запотяване на стъклата. Понякога всички тези неудобства водят до закъснение за работа, а това не е никак добре.

Шофьорите са изправени пред редица проблеми през този сезон Проблемът със заскрежените стъкла например бихте могли да решите като си направите разтвор от оцет и вода в съотношение 3:1. Напръскайте с него стъклата и почистването им ще е значително по-лесно.

Ако са замръзнали сериозно, то тогава смесете 200 мл. вода с 600 мл.спирт и 1 капка препарат за миене на съдове. Напръскайте заледените стъкла с тази смес и ледът ще се разтопи сам.

Един от лесните начини за справяне със замръзнала ключалка е употребата на обикновен дезинфектант за ръце.

Алкохолът, който се съдържа в него, ще разтопи леда и ще ви позволи да пъхнете ключа.

Достатъчно е просто да сложите няколко капки от дезинфектанта за ръце върху ключа или в ключалката и ще се убедите в магичните му свойства.

За решаването на този проблем има и още един начин.

Достатъчно е да нагреете ключа на автомобила с кибритена клечка или запалка и след това да го поставите в ключалката.

По този начин също ще успеете да разтопите леда, но трябва да внимавате да не се изгорите.