Всяка година в Колорадо се провежда състезание по изкачване на хълм, а по-точно на планината Пайкс Пик. Мнозина се опитват да 20-километровото трасе със 156 завоя, но само някои успяват не само да достигнат до финала, а и да поставят рекорд. 

Такъв щастливец вече втора година подред е Риз Милън, който се пуска в "състезанието сред облаците" зад волана на Bentley. През 2018 година той поставя нов рекорд за серийни кросоувъри, качвайки се с Bentley Bentayga на Пайкс Пик за 10:49.9. 

През 2019 година състезателят се целеше в още по-добро време в класа на серийните спортни коли и седна зад волана на Bentley Continental GT. По случай 100-та годишнина от създаването на британската марка Милън ѝ направи отличен подарък, поставяйки още един рекорд  - 10:18.488.

Цялото изкачване на Риз бе заснето с камери и сега Bentley е подготвила видеоотчет за него.

Клипът с продължителност десет и половина минути позволява да се види цялата дистанция на състезанието през очите на пилота. Камерата е закрепена на каската на пилота и дава възможност на зрителите да почувстват, че са на мястото на шофьора.  

Спиращият дъха клип може да видите на auto.blitz.bg