Интелигентността е благословия, но може и да ви изправи пред някои доста специфични житейски трудности, пише LifeHack. Ако сте сред наистина умните хора, вероятно ще се разпознаете в следните проблеми. 
1. Дребните приказки ви изтощават  
Може би сте забелязали, че ви е трудно да участвате във всекидневни разговори за най-обикновени неща. Темите, които ви занимават, вероятно са по-скоро в областта на науката, изкуството, философията и т.н. - които рядко намират място в подобен разговор. Това ви кара да чувствате как си губите времето, приклещени в един задушаващ и монотонен поток от социално приемливи фрази. 


2. Мислите повече, отколкото говорите 
Тъй като умът ви е настроен да търси всички възможни решения на един проблем, вероятно ви трябва повече време, за да дадете мнението си по даден проблем и да направите заключение. Още повече, ако не сте напълно сигурни, че разполагате с правилния отговор или брилянтната идея, няма да говорите изобщо. Повечето хора около вас вероятно нямат представа как работи вашия мисловен процес и смятат, че сте странна птица – затворен, незаинтересован, надменен или стеснителен човек. 

3. Работата ви лесно ви отегчава 
Непрестанната ви нужда от нови предизвикателства, идеи и проекти може да превърне някога вълнуващата работа в обикновена и досадна – след като изразходите всички възможни творчески подходи. Това може да се превърне във всекидневна борба да завършвате задачите си. И като допълнение, в повечето случаи шефът ви не може да прояви съчувствие към вашите копнежи и просто иска работата да се свърши. 

4. Трудно се влюбвате 
Може би сте малко по-взискателни в любовта от повечето хора. Тъй като като цяло сте по-предпазливи, често могат да ви сметнат за студени и капризни. Освен това на моменти ви липсва спонтанност, което може да накара отсрещната страна да изгуби интерес.