Боливудската актриса Рея Чакраборти е арестувана по подозрение, че е купувала наркотици за бившия си приятел - актьора Сушант Сингх Раджпут, чието самоубийство предизвика медийна буря в Индия.

БЛИЦ припомня, че 34-годишният Раджпут беше намерен мъртъв през юни в апартамента си в Мумбай. От полицията заявиха, че е отнел живота си.
  Той бе звезда в много хитови филми, а самоубийството му първоначално предизвика дебат за психичното здраве в индустрията за милиарди долари. Но семейството на Раджпут оспори съобщенията, че той страда от депресия и обвини 28-годишната Чакраборти, че е крала от парите му и го е тормозила. Тя категорично отрече твърденията, уточнява БГНЕС.

Освен Чакраборти, полицията е задържала и други във връзка със случая, включително брат й и служител в дома на Раджпут. Най-голямата агенция за борба с престъпността в Индия -  Централното бюро за разследване, разследва смъртта на актьора от миналия месец. Бюрото за контрол на наркотиците (NCB) проучва консумацията на канабис от звездата. Актрисата ще остане в ареста до 22 септември.
  Разследването стои в заглавията на индийската преса в продължение на месеци, като медиите следят отблизо обвиненията между семейството на Раджпут и Чакраборти. Някои известни личности, включително актрисата Сонам Капур и режисьорът Анураг Кашиап, обвиниха телевизионните канали, че провеждат „лов на вещици“ срещу Чакраборти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!