Есил Дюран навършва 50 години на 5 юли. Заявява го, без каквото и да било притеснение и колебание, както всичко, което й е на сърце. Певицата не крие, че не винаги е било така, пише "Уикенд". 

Преди е прикривала чувствата си. Смятала за слабост да показва, когато е наранена, докато в един момент не достигнала до извода, че това не е позицията на силния, а на слабия човек.

Звездата на "Комиците" Ненчо Илчев издаде голяма тайна

„Преди се криех. Никога не съм плакала публично. Плакала съм, когато съм сама... Как? Аз? Ще изпадна в тази слабост? Да показвам, че съм ранена, обидена, че някой ме е засегнал, докоснал моята тънка чувствителност. Сега нямам проблем да го направя”, сподели Есил. 

Промяната настъпила след като осъзнала, че нейната чувствителност е позитив: 

„Най-силните хора могат да разкрият чувствата си... Слабите хора се крият. Силният човек може да каже: „Аз съм наранен. Имам чувства, ревнувам, не съм съгласен, имам проблем с теб... Защо е така? Търся отговора”. Само силният човек може да се заяви по този начин. Слабият обича да се прави на силен. Той иска да демонстрира, за да скрие това, което носи в себе си. Силният се заявява без проблем... Мога да плача, мога да крещя. Мога да кажа с какво не съм съгласна. Може би затова напоследък се чувствам кучка”. 

Есил Дюран използва думата „кучка” именно като синоним на силната, осъзната, непримирима жена, която добре си знае цената, и в този смисъл не прави компромиси със себе си. „Когато жената успява, може да се заяви, се приеме, научава целият свят да я приеме”, категорична е Есил и подчертава, че „кучката” се бори за това, което иска и й се полага. Затова и го получава. „Аз го получавам от един и същ мъж 22 години”, допълва с усмивка певицата, която има син от музиканта Борис Павлов.  

Ето кой роден дизайнер искат холивудските знаменитости (СНИМКИ)

Бракът им е хармоничен и изпълнен с любов и разбирателство. Това все пак не е даденост. Есил откровено споделя и по тази тема, че връзката с мъжа й е „отгледана”. Двамата има ли не малко трудности, но съумели да ги превъзмогнат, като първо преборвали егото си. Доста дълго време им отнело да се научат да разграничават работата от личните си взаимоотношения. Приели, че е добра идея и съвсем в полза на връзката им всеки да има своето лично време.  

Певицата признава, че сред предизвикателствата в брака им било и желанието на Борис да работи отделно. Първоначално Есил ревнувала, тъй като до този момент разчитала за всичко, свързано с кариерата си, на мъжа си. В крайна сметка разбрала, че поведението й е егоистично.

Богданска и Петканов трупат пачки на гърба на 10-дневния им син! (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Разрах, че никой не може никого да притежава. Дори децата си”, отсича тя.  

Самата Есил също слуша най-вече себе си. В последните години тя прави само това, което й доставя удоволствие. Всичко, което не й е на сърце, просто не го прави. „Срещам се единствено с хора, които са ми приятни, от които мога да науча нещо”, доверява певицата. Може да си го позволи, дори е задължително, защото обича себе си. А това, подчертава Есил, е изключително важно: „Сутрин, като се погледнеш в огледалото, трябва да се харесаш. Когато постигнеш това, започваш да се обичаш много. И това обичане към себе си, те кара да се грижиш много добре за себе си.”