След като в последните епизоди на поредицата  „Короната“ беше показано как принц Чарлз, преди да се ожени за принцеса Даяна,  се среща с Камила, за да й даде сбогуващ се подарък - гравирана гривна, феновете буквално избухнаха в гняв. В социалните мрежи на представителите на британското кралско семейство започнаха да се пишат публикации, в които обвиняват принц Чарлз в жестоко отношение към Даяна, пише Труд бг.

Новият сезон на "Короната" моментално унищожи цялата старателна работа на кралските историци да реабилитират връзката на Чарлз и Камила в очите на обществеността, и вместо това създават ново поколение фенове на Даяна.

"Изглежда бях преодолял презрението си към Чарлз и Камила, но след гледането на четвъртия сезон на „Короната“ всичко си дойде на мястото. Тази двойка просто е тровела нашата принцеса Даяна!


Сърцето ми отново се разби. Любовният триъгълник между Даяна, Чарлз и Камила далеч не е откритие за мнозинството, но всичко това още веднъж доказва, че няма нищо по-отвратително от слаб мъж, който е бил подтиснат  от ярката природа на една  жена, за която е решил да се ожени", пише потребител в Twitter.

Поради големия брой негативни коментари в официалния акаунт на принц Чарлз и съпругата му Камила, възможността за оставяне на коментари под техни публикации беше ограничена.

В същото време под последната снимка на Камила в Instagram потребителите на интернет споменават Даяна, придружавайки  коментарите си с емотикони под формата на разбито сърце.

Кралският биограф  Хюго Викърс каза пред Insider, че поредицата неправилно изобразява историята на този любовен триъгълник.

Според него Чарлз и Камила едва ли са поддържали връзка в първите години на брака на принца с Даяна. Той е убеден, че заради сцената с прощалния подарък на Чарлз към Камила, публиката е получила погрешно впечатление, че Чарлз и Камила са  се виждали редовно преди развода му с Даяна.

"Вероятно Чарлз е виждал Камила веднъж между годежа си и брака, за да й даде малък подарък. Това казва сериалът. Доколкото знам, след това той не вижда Камила до 1986 г.",казва  Хюго Викърс.

Кралският биограф отбелязва също, че ситуацията в сериала е показана едностранчиво: докато Чарлз е представен като ядосан слабак, който постоянно крещи на жена си, тя самата постоянно изглеждала като жертва.

В същото време поредицата  не показва, че Даяна също е вдигала скандали на съпруга си.  Хюго Викърс твърди, че Чарлз е положил много усилия, за да запази брака си с Даяна жив.

Спомнете си, че принц Чарлз се срещна с Камила през 1971 година. След няколко години романтика те се разделят и през 1973 г. Камила се жени, а няколко лета по-късно (през 1981 г.) Чарлз се жени за Даяна.

В този брак се раждат двама сина - Уилям и Хари. През 1992 г. Чарлз и Даяна се разделиха, а две години по-късно той официално обяви връзката си с Камила. През 1996 г. Чарлз се развежда с Даяна, а през 2005 г. се жени за Камила.