Фолкпевицата Преслава стана жертва на фалшива реклама на продукт за отслабване. Името и снимките й обикалят Фейсбук и Инстаграм, без тя да знае или да е давала съгласие, пише "Телеграф".
Без нейното знание Преслава рекламира изключително вреден коктейл за намаляване на телесното тегло. Продуктът носи името Chico Lite и твърди, че замества закуската или едно от храненията през деня. Фалшивите реклами са публикувани из повечето социални мрежи, където обикаля снимка на Преслава с описание: "Вижте как станах кльощава и красива" и линк, който препраща към сайта, от където може да се поръча продуктът. Певицата обаче няма представа, че е негово рекламно лице.

Още повече, че на рекламите тя не позира с шоколадовия шейк, а е избрана нейна снимка от профила й във Фейсбук. 

Преслава в момента е бременна и всякакви подобни продукти определено са опасни за здравето й. 

Във форумите жени, които вече са опитали продукта, твърдят, че прекомерната му потреба води до анорексия и много други здравословни проблеми.

Тази година Галена също пострада от реклама на хапчета за отслабване. Точно както Преслава, тя също не подозираше за нейното съществуване. Певицата категорично отрече да е употребявала подобни продукти, а камо ли да ги рекламира и препоръчва на други хора, които имат нужда да отслабнат.