Един от най-коментираните моменти от церемонията по връчването на наградите „Златен глобус” в Бевърли Хилс стана неочакваната поява на Брад Пит на сцената. 53-годишният актьор, който е в тежък развод с половинката си Анджелина Джоли, излезе изненадващо пред публиката, за да представи филма „Лунна светлина” (“Moonlight”), съобщава ЕТ.
Пит похвали щедро филма на режисьора Бари Дженкинс, разказващ за живота и борбата на млад чернокож мъж, опитващ се да оцелее в неприятен квартал в Маями. „Той е роден от куража на група актьори, пожелали да разголят душите си и да покажат хуманизма във всяка грешка или неправилна постъпка. Той е за дълбокото убеждение на Бари Дженкинс, че всички ние стоим на прага на промяната и прошката и трябва всички да се обичаме и приемаме”, заяви актьорът.
 

„Номиниран за 6 „Златни глобуса”, това е “Moonlight”, завърши той. Думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти, особено разгорещени от страна на колегата му Мат Деймън.
 
Лентата спечели една статуетка – за най-добър драматичен филм.
 
Всички, обаче, приковаха вниманието си върху външния вид на звездата. Той изглеждаше добре, свеж и във форма, с елегантен костюм. Това е първата му публична проява, след като беше обявено, че той и Анджелина Джоли са в процес на развод. Процедурата върви бавно и тежко, двамата си разменят взаимни обвинения за това, че не се грижат добре за шестте си деца. В момента те водят съдебна битка за попечителството над тях.

Превод и редакция: БЛИЦ