Толкова вкусни и толкова диетични: Любимите рецепти на Марина Георгиева
Тя е завършила актьорско майсторство, но преди да намери своето място на театралната сцена, стъпва първо на модната
Mарина Георгиева е завършила актьорско майсторство, но преди да намери своето място на театралната сцена, стъпва първо на модната.
Като на шега се явява и печели конкурса „Мис Родопи“, благодарение на което на два пъти посещава Китай, за да рекламира родното кисело мляко.
След това печели и „Мис София“ през 2018 г. Там проявява музикалния си талант, шлифован в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, специалност поп и джаз пеене. Свири и на класическа китара.
Докато чака звездния си час в киното и театъра, се снима в реклами, има епизодична роля в сериала „Откраднат живот“ и се прехранва като треньор по канго джъмпс.
„Опитвам се да избягам от амплоато „мис“ – казва Марина. - Актьорското майсторство и музиката са част от живота и мое призвание много преди да си опитам късмета в конкурсите. Но май още дълго този етикет ще ме преследва.“
Вече един сезон младата актриса е част от трупата на Драматичен театър Ловеч. Силно се надява да започнат нормално работа през септември без пандемията да ги възпрепятства. Предстои й и премиера на филма „На прага“ на режисьора Лъчезар Петров, но кога – не се знае...
Понеже често пътува, Марина тренира в домашни условия, а апартаментът не е подходящо място за скачане с обувките за канго джъмпс. Заместила ги е със скачане на въже и упражнения на килимче. Редува 30 минути интервално 50 скока с въжето и 1 серия упражнения.
Консумира предимно протеини – месо, обезмаслени млечни продукти, риба и яйца, както и всякакъв вид зеленчуци, по 1 плод на ден, по 2 пълнозърнести филийки хляб и задължително по 2 с.л. овесени трици и 1 с.л. чиа в кисело мляко или в протеинов шейк. Не яде захар, тесто, мазнина, сол и се старае да не вечеря след 20 ч.
Пица от трици и извара с пилешка плънка
Необходими продукти:
100 г извара, 1 яйце
1 парче пилешки гърди
4 чери домата
50 г пармезан
4 с.л. овесени трици
1 ч.л. прясно мляко
3 с.л. доматено пюре
1 с.л. олио
масло за намазване
подправки по желание
Начин на приготвяне:
Смесете триците с яйцето и подправките. Добавете лъжица прясно мляко и изварата, като бъркате непрекъснато. Покрийте дъното на тава с хартия за печене, намажете я с масло и изсипете тестото. Изпечете блата за 10 минути във фурната при средна температура (180 градуса).
Междувременно сварете филето до готовност и го нарежете. Намажете готовата основа с доматеното пюре, отгоре разпределете пилешкото и кръгчета домати. Поръсете с настъргания пармезан. Върнете пицата във фурната за още 10-15 минути, за да се запече.
Солен кейк с риба тон
Необходими продукти:
3 яйца
300 г извара
1 консерва риба тон в собствен сос
1 малка глава лук
2 кисели краставички
0,5 пакетче бакпулвер
2 с.л. овесени трици
черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбъркват с изварата и бакпулвера. Краставичките и лукът се нарязват на ситно. Рибата тон се отцежда и надробява на парченца.
В сместа се добавят рибата и подправките, лукът и киселите краставички. Слага се хартия за печене във форма за кекс. Изсипва се сместа и се пече 30 минути на 200 градуса.
Омлет с овесени трици
Необходими продукти:
4 яйца
4 с.л. овесени трици
2-3 стръка пресен лук, нарязан
200 г пуешко месо, сварено
100 г нискомаслен кашкавал, настърган
чили и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Към яйцата добавете съвсем малко сол, чили и овесените трици. Изсипете в тиган с незалепващо покритие и включете котлона.
Отделно смесете предварително задушения лук, пуешкото месо на парченца и настъргания кашкавал. Изсипете върху омлета малко преди да е готов и оставете няколко минути.
Сьомга с аспержи
Необходими продукти:
600 г филе от сьомга или друг вид риба
1 връзка аспержи
1 връзка копър
2 скилидки чесън
сок от 2 лимона
черен пипер, сол
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
За соса е необходимо да смесите в отделен съд сока от лимоните, щипка черен пипер, чесъна, нарязан на ситно, може и пресован, копъра и сол на вкус. Добре е да престои поне 30-45 минути преди сьомгата и аспержите да са станали готови.
Филето от риба измийте със студена вода и нарежете на 4 равни части. В средноголяма правоъгълна тава сложете хартия за печене и върху нея подредете филетата. Поръсете ги с малко сол. Сложете ги в предварително загрята фурна на 250 градуса.
Печете до получаване на хрупкава червена коричка, което ще отнеме 20-25 минути. В случай, че използвате филе от друг вид по-постна риба, можете да добавите малко вода в тавата или да покриете с фолио през първите 15 минути.
Докато се пече рибата, измийте аспержите, като отрежете стеблата в долната им най-удебелена част. Най-вкусни са тънките аспержи, чийто връх все още не е цъфнал.
Единият вариант за приготвянето им е да ги поставите в подсолена вряща вода под похлупак за 4-5 минути. Другият е да ги приготвите на пара за 10-15 минути. След като извадите филетата от фурната, ги разпределете в чиниите, до тях аранжирайте аспержите. Накрая полейте със соса.
С овесени трици отслабването е трайно
Овесените трици са съществен елемент от много диети. Препоръчва се да се приемат всеки ден, поне по 3 супени лъжици – в прясно или кисело мляко, като палачинки, солен или сладък кекс, хляб, блат за пица.
Най-ценното в тях са разтворимите влакнини, които поемат течност с обем 30 пъти по-голям от собствения им. По този начин те попиват, залепват за себе си и извличат от организма веществата, с които влизат в контакт, включително мазнините и „лошия“ холестерол.
Така овесените трици могат да уталожват глада, запълвайки стомаха, да забавят отделянето на инсулин, от който се дебелее, да намалят поеманите калории.
Освен че подпомагат отслабването и поддържането на желаното тегло, те чистят артериите от плаки и помагат при диабет, особено в началото му, когато могат дори да заменят лекарствата.
Източник: "Труд"
Последвайте ни
0 Коментара: