Проблеми като косопад и чупливи нокти  жените често се опитват да отстранят с външни средства: маски, масла, лосиони и серуми, аптекчни средства. Но те имат само краткосрочен козметичен ефект, пише zajenata.bg.

Здравето на надбъбречната жлеза може да повлияе върху състоянието на косата, ноктите и дори качеството на съня . Надбъбречната жлеза е разположена на върха на бъбреците и е  ендокринна жлеза  . Тя е отговорна за секрецията на някои хормони като като стероиди и адреналин .

Днес открихме за вас рецептата за средство, което нормализира  работата на надбъбречната жлеза , като по този начин ви помага да се отървете от много проблеми. Количеството съставки е в зависимост от порцията и вкусовите предпочитания.


Лек за косопад и други хормонални проблеми при жените

СЪСТАВКИ:
естествен мед
сушен  магданоз
пресен магданоз
бразилски орех или обикновени орехи
стафиди
смлян джинджифил

ПРИГОТВЯНЕ:
Поставете изсушените листа от магданоз и орехите в блендер, и ги смелете.

След това добавете стафидите, джинджифила и меда.

Разбъркайте добре всички съставки и поставете сместа в стъклен буркан. Съхранявайте в хладилник.

Вземайте по 2 супени лъжици от лекарството сутрин, 15 минути преди закуска на празен стомах. Трябва да приемате дозата два или три пъти седмично.
По този начин ще дадете тласък на надбъбречните жлези и веднага ще почувствате промяната в тялото си. качеството на съня също ще се подобри, косата ви ще изглежда силна и здрава, а ноктите ще се укрепят.
Обърнете внимание на външните сигнали за хормоналните нарушения в тялото и побързайте да се отървете от тях! Споделете тази рецепта за  вкусното лекарство  с приятели!