Юлиан Костов става руски мафиот и нинджа в третите сезона на холивудски сериали, очертаващи се като едни от най-големите хитове на годината, пише „Телеграф“.

В момента той е най-добре котиращият се БГ актьор на Запад, като се превръща във все по-голям любимец на Холивуд, който обича да му поверява роли на злодеи със сложен характер.

Алекс

Новото приключения на Костов из холивудските сериали е участие в третия сезон на „Алекс Райдър“. Шпионската екшън поредица е особено популярна сред младежите по света и у нас.

Българинът ще играе нинджата Олег, който минава специална бойна подготовка за криминалната организация „Скорпиа“. Самият той сравни снимките и героя си с Нео в „Матрицата“.

Фенове обаче оприличиха ролята му повече на героите джедаи, имайки предвид най-вече тъмната страна на силата, от която е Олег.

Други пък смятат, че сравнението с поредицата „Джон Уик“ е още по-удачно. Юлиан си пусна в социалните мрежи снимки как върти на репетиции самурайски меч, но от дърво. След това се прави компютърна обработка кадър по кадър и мечът става от стомана.

Лотос

Юлиан Костов влиза и в ролята на руски мафиот в третия сезон на още един хитов сериал - „Белият лотос“. Тази поредица направо обра наградите „Еми“ при тазгодишното им раздаване и е от много малкото сериали в последното десетилетие, за които може да се каже, че се превръща в култов.

А родните фенове очакват излизането на голям екран на „Триумф“. Там Костов, който с Мария Бакалова е продуцент на филма, вече обяви как ще се казва героят му - редник Георги.

Неговият съименник Вергов ще се казва полковник Платников. Бакалова му става дъщеря. А Иван Бърнев става министър на отбраната. Филмът разказва как БГ военни започват да търсят през 1990 г. артефакти от извънземни и да копаят дупки в село Царичина, насочвани от екстрасенска, в чиято роля влиза Маргита Гошева.

Юлиан Костов навсякъде в последните месеци на снимките е посещаван от приятелката си Мирела Илиева, но предпочита за нея да намира и специално време, след като свърши работата по даден проект.

Двамата често обикалят курортите по света – от най-студените до най-горещите. Бяха в Банско, после посетиха Алпите. Бяха и в Тайланд, като свързаха тази почивка на екзотичния остров Ко Самуи и със снимките на „Белия лотос“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук