Ей сега ще ви изненадаме, всички го обожаваме и ядем постоянно, но едва ли сте го правили така някога!
Свикнали сме да приготвяме млякото с ориз варено. Но печено във фурната то получава съвсем нов, още по-приятен вкус.
Пробвайте този вариант и ни споделете как се е получило.Съставки
4 с.л. нишесте
2 ч.ч. захар
6 ч.ч. прясно мляко
3.5 ч.ч. вода
4 с.л. ориз
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне
1.Оризът се измива и се сварява във водата. Когато цялата вода се абсорбира, се добавя прясното мляко.
2.В сместа се сипва и захарта. Разбърква се и се оставя да заври. Разбърква се от време на време.
3.Нишестето се разтваря в малко хладко прясно мляко и се сипва на тънка струйка в сместа, като непрекъснато се бърка. Оставя се да се сгъсти за няколко минути и се сваля от котлона. Добавя се ванилията и се разбърква.
4.Сипва се в огнеупорни купички, които се подреждат в дълбока тава. В нея се налива вода. Печен на водна баня, десертът се сдобива със златиста коричка, а остава мек и нежен отвътре.
5.Пече се на 200 градуса за около 30 минути.
Последвайте ни
0 Коментара: