Подгответе най-ароматните подправки и вижте как се готви това невероятно вкусно руло от свински гърди.

Всички у дома полудяха по тази лесна и бърза закуска

Необходими продукти:

1,8-2 кг свински гърди без кост
1 червена сушена чушка
4-5 клонки пресен магданоз
1 с.л. семе от резене /копър/
1 с.л. смлян кимион
10 зърна кориандър
½ ч.л. смляно индийско орехче
черен пипер на вкус
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица

За саламурата:

1 глава чесън
1-2 люти чушки
2 клонки чубрица
3-4 дафинови листа
3-4 зрънца кориандър
3-4 зрънца бахар
15-20 зърна черен пипер
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете скилидки чесън, без да ги белите. Добавете натрошени люти чушки, дафинови листа и бахар. Поръсете със сол и захар, сложете и останалите продукти за саламурата.

Сипете 600 мл студена вода. След като течността заври, изчакайте 5 минути на бавен огън, след което оттеглете съда от котлона.

Когато саламурата изстине напълно, я прецедете и полейте върху месото. Така оставете гърдите накиснати за 1 денонощие, пише zvezdev.com.

В сух тиган поставете резене, кориандър, кимион и черен пипер и ги запечете на бавен огън за 1-2 минути. Прехвърлете ги в хаванче и ги стрийте. Отгоре настържете индийско орехче.

В сух тиган запечете и суха червена чушка.

Подсушете месото с домакинска хартия и го поръсваме само от едната страна с ароматните стрити подправки. Отгоре поръсете с червен пипер и чубрица. Сложете цели клонки пресен магданоз и натрошете сухата чушка.

Навийте месото на руло, пристегнете го с конец по цялата дължина и го набодете с игла на няколко места.

Поставете рулото в предварително загрята фурна и печете на 220 градуса в продължение на 20-25 минути. След това намалете градусите на 160 и печете на бавен огън за около 90 минути, като през 10-15 минути обливате месото с получилия се при печенето сос.

Когато е готово, оставете да изстине, нарежете на тънки филета и поднесете с подходяща гарнитура.