Необходими продукти:
800 грама пиле
800 грама картофи
250 грама консервирани домати
600-700 милилитра вода
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
3 скилидки чесън
2 моркова
1 червена чушка
1 супена лъжица червен пипер
черен пипер
сол
чубрица
1 супена лъжица брашно за сгъстяване на яхнията
зехтин или олио
1 връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:
Нарежете трите вида лук и ги сложете в дълбока тенджера с мазнина, която сте избрали за готвене. Задушете в рамките на 2-3 минути на слаб огън, пише fitwell.bg.

Свекърва ми издаде тайната за вкусни кюфтета, всички ги обожават

След това добавете предварително нарязаното на порции и измито пиле и задушете за още 2-3 минути. После добавете червения пипер като бъркате енергично, водата, доматите, обелените и нарязани на едри кубчета картофи.

Оставете яхнията да къкри на тих огън до пълна готовност. Накрая добавете разтвореното в малко вода брашно, за да се сгъсти и прибавете останалите подправки. Гарнирайте с нарязан магданоз.