Вкусотия: Ето така се приготвят най-сочните новогодишни пържолки
Тази вкусотия се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако успявате с вилица да откъснете от месото, то значи е напълно готово
• свински пържоли - 1 кг;
• топено сирене - 150 г натурално;
• моркови - 1 бр.; • гъби - 1 буркан;
• сметана - 2 с.л. заквасена;
• лук - 1 глава;
• бяло вино - 1 ч.ч.;
• червено вино - 1 ч.ч.;
• черен пипер;
• кимион;
• сол.
Начин на приготвяне:
Пържолите задължително се начукват и след това се посоляват. Върху тях се подреждат лук, нарязан на едро, и се поръсват с подправките. След това се заливат с червено вино и се оставят за няколко часа в хладилник, за да могат да се мариноват.
Когато мине това време, пържолите се прехвърлят с лука в йенска тенджера или друг подходящ съд и се добавят морков, топено сирене и гъби. Старайте се да разпределяте продуктите на редове, така че всяко едно парче месо да се овкуси перфектно. Най-отгоре добавете сметана и налейте малко бяло вино.
Тази вкусотия се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако успявате с вилица да откъснете от месото, то значи е напълно готово. Може да гарнирате с картофки, пресни зеленчуци или друго, което ви се похапва. Изненадайте гостите си с тях. Лесни са за приготвяне, а резултатът е уникален!
Последвайте ни
1 Коментара: