Ако ви се похапват вкусни, ароматни, сочни и крехки новогодишни пържолки, тази рецепта е точно за вас. Приготвянето на ястието е лесно, а крайният резултат по нищо не се отличава от онези блюда, които поднасят в изисканите и скъпи ресторанти. Ето какви продукти са необходими за новогодишните пържолки:

• свински пържоли - 1 кг;

• топено сирене - 150 г натурално;

• моркови - 1 бр.; • гъби - 1 буркан;

• сметана - 2 с.л. заквасена;

• лук - 1 глава;

• бяло вино - 1 ч.ч.;

• червено вино - 1 ч.ч.;

• черен пипер; 

• кимион;

• сол.

Начин на приготвяне:

Пържолите задължително се начукват и след това се посоляват. Върху тях се подреждат лук, нарязан на едро, и се поръсват с подправките. След това се заливат с червено вино и се оставят за няколко часа в хладилник, за да могат да се мариноват.

Когато мине това време, пържолите се прехвърлят с лука в йенска тенджера или друг подходящ съд и се добавят морков, топено сирене и гъби. Старайте се да разпределяте продуктите на редове, така че всяко едно парче месо да се овкуси перфектно. Най-отгоре добавете сметана и налейте малко бяло вино.

Тази вкусотия се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако успявате с вилица да откъснете от месото, то значи е напълно готово. Може да гарнирате с картофки, пресни зеленчуци или друго, което ви се похапва. Изненадайте гостите си с тях. Лесни са за приготвяне, а резултатът е уникален!