От два дни милиардерът Илон Мъск е тема номер едно в България.

След като създателят на едни от най-успешните и големи световни компании коментира в "Туитър" снимка на Белоградчишките скали, направена от фотографа Владислав Терзийски, днес ресторант в село до Белоградчик се похвали, че са получили писмо от „Спейс екс“ със следния текст:

„Свързвам се с Вас от името на господин Мъск и офиса на SpaceX, тъй като имаме планирано пътуване през април 2023 година и искаме да посетим региона и Вашия ресторант“.  

До момента няма официално потвърждение, че Илон Мъск действително се кани да пости България.

Министърът на туризма Илин Димитров заяви в пост в социалните мрежи, че кани Мъск лично да се увери в красотата на страната ни и допълни: „Ще го нахранят добре“. 

Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. И той е сред стотиците коментирали под поста на Мъск: „Хайде, Илон… Трябва да посетиш България, спри да играеш игри“.

С чувство за хумор по темата подходи и водещата на новините по bTV Виктория Петрова. „Дали пък Илон Мъск няма да участва в „Лице в лице”, сега ще разберем от Цветанка Ризова”, обяви с усмивка тя, анонсирайки предаването на колежката си Цветанка Ризова.

„Засега нямам потвърждение и аз. За сметка на това министърът на туризма ще ми гостува утре и той ще каже как върви кореспонденцията му с Мъск”, каза й в отговор Ризова и набързо представи не толкова богатите си гости, които смята да подложи на кръстосан разпит.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук