"Желанието е временно, романтиката може да е хубава, но любовта е най-важното от всичко. Защото без любов, похотта и романтика винаги ще имат кратък живот "- Даниел Стийл.

Както правилно посочва Джудит Виорст: "Желанието е това, което ви кара да искате да го направите, дори когато нямате желание да бъдете един с друг. Любовта е това, което ви кара да искате да бъдете един с друг, дори когато нямате желание да го правите. " Да разбереш намеренията на партньора си често се оказва трудно, пише beu.bg.

Винаги ще има хора, които искат да са с вас заради това, което можете да им дадете, независимо дали това са емоционални усилия от ваша страна, или просто секс.

Мъжете и жените се впускат във връзки с хора, които искат да ги използват само заради телата им. Това може да се окаже доста разочароващо.

Въпреки това, не всички процедират във връзките по този начин. Има начини да разберете дали вашият партньор е искрен в чувствата си и иска да бъде с вас от любов.

Ето 6 признака, че приятелят/приятелката ви иска да е с вас от любов

1. Те показват интерес към вашия живот и благополучие

Може да се каже, че партньорът ви се грижи за вас като за личност, (а не само за секс), когато проявява истински интерес към живота ви, вашите мнения, мисли и идеи. Ако има нещо, което ви е истинска страст, вашият партньор трябва да се интересува от него, дори ако всичко, което ви е нужно, е да ви изслуша.От друга страна,  ако е просто привличане, няма да инвестира много време в разговори.

2. Те се грижат за вас, когато сте болни

Някой, който се интересува само от секса, няма интерес да се грижи за нас, когато не се чувстваме добре. От друга страна, партньор, който е готов да ви види в най-лошото ви  състояние, е сериозен. Той ще ви обича, дори и да не изглеждате прекрасно и ще се грижи да оздравеете. Както експертът по отношенията Маргарет Пол правилно споменава: Вместо да ви е досадно, че вашият партньор се нуждае за нещо от вас, вие се радвате , че можете да давате и да подкрепяте партньора си по много начини".

3. Те искат да говорят с вас и да показват, че са заинтересовани

Инициирането на разговори е начин, по който хората показват, че се интересуват от това, което трябва да се каже между двама души. Ако партньорът ви не изглежда заинтересован да започне разговор с вас и откриете, че винаги  се опитвате да привлечете внимание, той може да не се интересуват от нещата, които трябва да си кажете. Но когато установите, че вие и вашият партньор достигате един до друг в еднаква степен,  това най-вероятно е любов.

4. Те винаги мислят за теб

Независимо дали е вярно или не, поне изглежда така, когато партньорът ви наистина е влюбен. Може да откриете, че вашият партньор ви носи подаръци или ви изпраща цветя, или прави нещо толкова просто като приготвянето на любимото ви ястие. Някой, който се интересува само от секса, вероятно не  инвестира в това да се почувствате обичана и оценена.

5. Те искат вашите приятели и семейство да ги харесват

И полагат усилия и в това! Хората, които се интересуват само от физическите аспекти на връзката, не се интересуват много от родителите ви. Но когато истинската любов цъфти, вашият партньор определено ще иска вашите приятели и семейство да имат добро мнение за тях и ще положат усилията, които са необходими, за да стане това.

6. Те се хвалят с вас на своите приятели

Всъщност, те вероятно не могат да говорят за нищо друго. Някой, който се интересува само от секс, може също да прави това, но разликата е, че те вероятно ще се хвали само колко пъти сте спали заедно. Когато вашият партньор е влюбен, той ще иска приятелите му да знаят колко ви харесва - и то през цялото време.