Как се чувствате у дома? Има ли нещо, което ви кара да се усещате напрегнати, необичайно тъжни, потиснати? Знаете ли, че играчките от вашето детство, старите мебели, всъщност привличат нещастието в дома?

Ето защо е много важно с какво се заобикаляте. Дали то ви кара да се чувствате щастливи, дали предизвиква приятни спомени. Щастието често се крие в малките детайли. Във фигурките на животни, които носят късмет, като слончета, делфинчета, кучета и т. н., пише az-jenata.bg.

Стари списания, картички и други

Почистете шкафовете от ненужните хартии. Старите поздравителни картички, писма, списания, вестници, ненужни документи са точно като счупените предмети в дома.

Представляват стари спомени, от които хората не се осмеляват да се освободят. 
Големите купчини хартия могат да предизвикат безпокойство, стрес, негативни емоции. Започнете начисто и поканете щастието в дома си.

Увехнали цветя, кактуси

Обичате цветя, свежи букети, те са част от интериора на дома ви? Това е чудесно, но какви цветя отглеждате и колко често сменяте вазите с вече увехналите? Цветята носят щастие в дома, ако са свежи, в противен случай ще привлекат негативната енергия към вас. Бъдете и с повишено внимание към отглеждането на кактуси. За тях се смята, че нарушават хармонията и предизвикват кавгите в дома.

Счупени чаши, предмети

Може би във всеки дом има по един такъв предмет, който домакините не поправят или не изхвърлят. Според специалисти, това подсказва за чувство за липса. Вероятно се страхувате от това, че не разполагате с достатъчно. Този манталитет на бедността, всъщност привлича негативна енергия и настроение към вас и ви прави нещастни. Ето защо трябва да надделеете над страха си. Постарайте се да се храните в хубави и здрави съдове. Това ще привлече късмет в дома ви. Останалото, което не ви е необходимо може да изхвърлите.

Неправилен избор на цветове

Цветовете имат доказано психологическо въздействие върху настроението ни. Знаем, че червените, оранжевите и огнените тонове са активни и стимулиращи цветове, сините и зелените са по-релаксиращи, а сивото и бежовото са неутрални.

Ето защо е много важно какви цветове ще изберете за интериора в дома си. Те трябва да не ви напрягат, да ви харесват, да ви зареждат с положителни емоции.

Тежки завивки, завеси, мебели

Всеки е попадал на интериор, който го кара да се чувства някак потиснат. Помислете какво е обзавеждането в дома ви. Колкото по-тежки са вашите мебели, завеси, детайли в интериора, наситеност на цветове, акценти, толкова по-тежка е атмосферата. Вероятно ви е трудно и да го усетите, защото харесвате златните елементи, кадифените мебели и завеси, тежките фотьойли, но всичко това може да ви прави нещастни без дори да подозирате.

Книги, които вече не харесвате

Книгите имат изненадващо голямо емоционално тегло, защото те са портали към други светове, които разширяват въображението ни.

Склонни сме да запазим онези, които са били с нас по време на важни периоди в нашия живот, книги, които харесваме. Но във всяка библиотека има и такива, които не сме намерили за особено вълнуващи четива или такива, които свързваме с лоши спомени.

Ако искате да запазите щастието в дома си, махнете тези книги. Може да ги подарите, дарите, но нека не бъдат в дома ви.