По бабина рецепта, но в пералнята: Домашният великденски козунак не е това, което беше
Да, традициите определено са се изменили с годините, но не прибързвайте да отпишете тази авангардна идея
Ако сте опитвали домашно приготвен козунак, сигурно никога няма да забравите вълшебния му вкус. Но в забързаното ежедневие времето никога не стига, а пък и това не е лека работа особено ако се спазва правилото, че тестото трябва да се удари 100 пъти при омесването му.
Е, традициите не са това, което бяха. Дори и при великденския козунак.
Ако искате да си омесите лесен козунак, на конци, вече няма нужда да запретвате ръкави от ранни зори.
Тайната на майсторлъшкия козунак падна, ето как да го приготвим СНИМКИ
На помощ идва… пералнята! Да, правилно прочетохте! Пералнята!
За истинския козунак са необходими качествени продукти и много, ама наистина много любов. Всички пълнежи са добавка към основата на козунака.
За тестото се доверете на рецептата на вашата баба, ако пък не можете да я откриете, от jenata.blitz.bg предлагат такава за вкусен традиционен козунак.
Последвайте ни
1 Коментара: