Няма жена, която да не обожава орхидеите, но за съжаление не всяка успява да ги удържи живи за дълго, но сега ще ви разкрием една тайна на цветарите, с която дори да умре цветето ви може да го възродите- чеснова вода.

Необходимо е да приготвите специална смес от чесън, вода и янтарна киселина.


Последната съставка ще спомогне за стимулирането на процеса на вкореняването на цветето, ще увеличи устойчивостта им към вредителите и другите неблагоприятни фактори. Ако всичко е направено правилно, в рамките на 14 дни е необходимо да се появи ново стъбло.Важно нещо, което е необходимо да имате предвид, е, че янтарната киселина се разрежда с гореща вода.

Само след пълното охлаждане на течността можете да добавите смачкан чесън. Също така е важно да знаете, че обикновено чесновата вода за поливане на орхидеи може да се съхранява дълго време, но с добавянето на янтарната киселина ще трябва да използвате инфузията в рамките на следващите три дни.

Необходими са ви:

1 литър вода
3 скилидки чесън
стъклен буркан
1 таблетка янтарна киселина

Таблетката от янтърна киселина се разтваря в гореща вода. Нарежете чесъна с нож и го намачкайте. След като течността се охлади, добавете намачкания чесън. Поставете течността в стъклен буркан и след това я оставете да се накисва в продължение на 24 часа.

Преди да започнете да поливате орхидеите, чесновата вода е необходимо да се прецеди през сито. След това е нужно да разредите получената течност в купа с вода и да напоите растенията по метода на частично потапяне. Този метод трябва да се редува с обикновено поливане, но не повече от 1 път на месец.