Златка Димитрова или Черната Златка, както е по-известна моделката в медийното пространство, става популярна преди няколко години, след победата си в конкурса „Мис Плеймейт”. Следва шеметна кариера, много корици на списания и по стара родна традиция – един-два големи скандала. За разлика от много свои колежки обаче, Златка успява да се превърне в един от най-харесваните образи в родния шоубизнес – именно затова става й победил в едно от изданията на Големия брат. Надниквайки в детството й обаче, виждаме, че там се крият доста тайни, които Димитрова пази и до днес зад широката си усмивка.
Баща й оставял бебешката количка зад сцената

Когато преди години пристъпи прага на Къщата на „Биг брадър”, Златка Димитрова се впусна в разкази за своето детство. Тя разказа за това как баща й се грижел за нея, когато била малка. Стана ясно също, че родителят на моделката е бил и художник, а не само собственик на къмпинг, както се говореше. Всяка вечер творецът влизал и в ролята на диджей, и дори взимал невръстната моделка със себе си. Златка била още съвсем малко дете, но тъй като семейството й имало финансови затруднения, баща й нямал възможност да се грижи постоянно за нея, за да работи – правел го, когато и както смогне. Често оставял бебешката количка зад сцената: „Ела да видиш как ме е блъскал зад сцената и как съм спала до пулта”, връща лентата на спомените днес Димитрова. Наблюдателни брадърски фенове пък си спомнят и една реплика на певицата Мариана Попова тогава, след като чула изповедта на Златка: „Сега ми е ясно”. Други пък коментират, че именно нощите зад музикалния пулт са причина днес моделката да има толкова избухлив нрав – на който всъщност станахме свидетели и при участието й в риалити формата.

Препитавала се от малко рибно ресторантче

Много пъти Черната Златка е била спрягана за материално момиче. В действителност обаче това определение не само, че не й пасва, но и винаги е посрещано с недоволство от самата моделка. Тя е една от актуалните известни личности, които застават с лицето си зад всевъзможни благотворителни каузи. Дали причината да го прави така активно се корени в трудното й детство обаче, знае само и единствено самата Златка. Онова, което разбрахме обаче, е, че като малка тя се е препитавала само от малко рибно ресторантче, собственост на родителите й. Отлично знаела какво е лишение и недоимък. Майка й работела като детска учителка по „Родинознание”, а вторият й баща бил обикновен служител. Парите вкъщи никога не стигали – затова фамилията се принудила да търси друг изход от патовата ситуация. Имали идея да купят бунгала и заведение на къмпинг „Каваци”, където вторият баща на бъдещата плеймейтка имал земя. Искали да финансират начинанието си с кредит от банка, но така и не събрали цялата нужна сума.


Заедно с Миро, който е любовта на живота й

Запознати шушукат, че за да спаси проекта, сестрата на Златка дори продала апартамента си в Бургас. Парите обаче пак били недостатъчни. Затова и 17-годишната тогава Златка прекарала цялото си лято в миене на чинии, пране и оправяне на легла. Според слуховете имало дори момент, в който семейството й трябвало да спи на открито, за да отдава под наем бунгалата.

Банев съсипал живота й

Запознати твърдят, че след като станала известна, Димитрова сама разказвала, че известният олигарх Николай Банев искал да се домогне до имота на семейството й. Именно покрай проблемите с него се разболял и вторият баща на красавицата, с когото имали много силна връзка. Дългите съдебни разправии и стресът се оказали фатални – човекът си отишъл от този свят. Докато лекарите се борели с болестта му, Златка била неизменно до него и сама осигурявала по-голямата част от парите за лечението. Помнела добре и своите трудни и безпарични моменти – когато идва за първи път в столицата. Нямала към кого да се обърне, нямала и работа. Тогава дядо й й помагал, изпращайки й често от своите спестявания.
„Не съм живяла винаги нашироко. И аз съм ходила по квартири и съм пестила”, откровена е днес Черната Златка. И макар днес по нищо да не личи, че е минала такъв мизерен период в живота си, плеймейтката не допуска да е късопаметна нито за миг.

Среща Мирослав във фризьорски салон

Първата среща на Златка с бащата на сина й е във фризьорски салон. Тогава, случайно или не, стояли в салона, заедно с още пет човека, разискващи щателно темата „Какво търсят жените в мъжете?”. Въпреки че тогава не я познавал изобщо – Мирослав попивал всяка нейна дума. Не могъл да откъсне погледа си от моделката. От дума на дума разбрал и другите й планове за деня – ходене до козметичен салон, където да поръча любимите си козметични продукти за коса. Опитал да я потърси там по-късно през деня, но за негов лош късмет, я изпуснал. Двамата се разминават, след като Златка се обажда на стилиста, че ще закъснее. Когато все пак пристига, остава повече от изумена.

Сметката й била вече платена...

Мирослав решил спонтанно да направи този жест, оставяйки телефонния си номер в салона. Златка била изумена – от една страна, поласкана от жеста, но от друга, и доста объркана – защото все пак е дело на непознат мъж. Така започнали и отношенията между двамата, които в един момент прераснали и в голяма любов.
По това време Димитрова била сама, нямала човек до себе си – а и била в много труден период от живота си, след загубата на баща си. „Нали казват, че след всяко лошо нещо идва добро. Вярвах, че и на мен ще ми се случи”, споделила тогава пред приятелки плеймейтката. Но все още не знаела, че докато си пише есемеси с магнетичния Мирослав, той все още е бил женен и с дете. Със Златка изживели страстен и романтичен уикенд на морето и в първите три седмици от връзката им всичко било наистина прекрасно. В момента, в който моделката научава истината за статута на приятеля си обаче, всичко се преобърнало.„За първи път попаднах в такава ситуация - да имам връзка с обвързан мъж”, казва Златка. Но именно Мирослав е човекът, който я променя напълно. Покрай него тя започнала повече да вярва в доброто, повече да се усмихва.
 

Синът й я прави истински щастлива

Иска райски живот за сина си

Миналата година красавицата се сдоби и с първата си рожба – и така сбъдна голямата си мечта да стане майка. Синът си Злати кръсти на баща му – Миро. Дни преди малкият да се появи на бял свят пък, изкусителката спретна голямо бебешко парти. „От 9 месеца насам, съкровището, което расте в мен ежедневно, с всяко едно ритниче, ми напомня, че имам повод да празнувам... да празнувам това, че то е избрало именно мен за своя „мама”, сподели тогава развълнуваната красавица.

Близки до плеймейтката коментират, че бебето я променило много. Цел номер 1 пред Златка сега била да осигури на сина си спокоен и щастлив живот – затова и постоянно бдяла над него, подобно на майка орлица.

„Златка е прекрасна майка. Добра и грижовна. Не позволява детенцето да ходи с едни и същи дрешки два пъти, обича го толкова много, че постоянно го гледа. По лицето й личи колко е щастлива”, издават нейни приятелки.


Подготви Костадин КОСТОВ