По навик приписваме на жените предимно скромност и съвършено забравяме за личните им потребности. Обществото от векове принуждава жените, по-голямата част от тях, да отговарят на определен морален код, пише profit.bg.

Наказанието за излишна склонност към интимни приключения провокира минимум остракизъм. Жените, които си я позволят, са принудени да водят живот, който е изпълнен с прикриване на истинските им желания.

Тези от тях обаче, които съумеят да достигнат високо положение, могат да си позволят да надскочат негативните оценки на обществото. Има царски красавици, които са влезли в световната история, като най-развратните жени на планетата.

Те са имали доблестта да заявят това, което искат.

Клеопатра
Някои не знаят как се казвали велики фараони, но за лекия нрав на Клеопатра малцина са пропуснали да узнаят нещичко. Заради своята изкусна красота и хитрост тя обезоръжава Цезар, след това Марк Антоний. Те били готови да минат през огън, за да укротят нрава й.

Имало хора, които се съгласявали на смъртна присъда, само да имат Клеопатра за една нощ.

Княгиня Салтикова


Мъжете с добра фигура винаги ще привличат жените. Маря Алексеевна Салтикова смятала войниците за най-съблазнителни. Поради това прекарвала свободното си време в казармите.

Маркиза дьо Помпадур
Кой още смята, че външността не е основното качество на човека? Жана Пуасон създава план за живота си, бягайки от този свой коз. Планът бил доста прост: да се срещне с краля и да му завърти главата. Така Людовик ХV в продължение на 20 години държал маркизата сред фаворитките си, особено хвалейки нейните организаторски способности.

Графиня Дюбари
Манастирската килия не е особено привлекателна за Мари Бекю. Поради това тя избягва още на 13-годишна възраст. В Париж Мари с удоволствие се отдава на проституция и става модел.

Граф Дюбари измъква развратницата от улицата и я завежда в замъка си. След като прави грешката да се похвали с нея на Людовик ХV, красавицата отива в обятията на краля.

Месалина
Римският император Клавдий имал най-развратната „първа лейди“ в цялата история. Месалина не пропускала нито един симпатичен легионер, а когато и това не й стигало, просто си организирала цял публичен дом.

Тацит споменава нравствените качества на Месалина на едно място в своите исторически очерци.

Мария Антоанета
Младият съпруг на Мария Антоанета страдал от импотентност. А това изобщо не й се нравело. На всеки бал царствената куртизанка събирала поклонници, с които прекарвала приятно по цели нощи.

Йоанна Неаполитанска
Изпълнения с еротика „Декамерон“ самият Бокачо четял на 17-годишната кралица. Това повлияло на повишения интерес на Неаполитанска към всичко плътско.

Тя се отличава с любовта си към секса с няколко партньора едновременно.

Елисавета Петровна
Още преди качването на престола Елисавета Петровна се прославила със свободния си нрав. Тя „набирала на щат“ мъже, без да обръща внимание на статуса им – войници, пажове, музиканти и други.

Държала четирима свои любовници в един дворец и ги редувала всяка вечер.

Екатерина II
Управлението на Екатерина II е белязано с ред скандали на тема сексуален апетит. Още през младите си години количеството на постоянните й любовници прехвърлило над 30-ина.

Качвайки се престола, тя станала по-взискателна. Всеки кандидат за леглото й бил проверяван то довереници.

Гала
Салвадор Дали смятал жена си за муза, без която изкуството е немислимо. Може би всичко се крие в разкрепостения характер? Дали той не кара мъжете да действат?

Родената като Елена Дякова не промени своите пристрастия, дори след брака с гения. Дали позволявал на съпругата си да избира любовници и дори да съблазнява негови приятели.