1. Ушийте одеяло или лека завивка от детски дрешки. Отрежете парченца от вещи, които вече са му омалели, но са ви особено скъпи, и ги съединете едно с друго.

2. Съберете всички ценности от първата година на детето под рамка. Под стъкло прекрасно си съжителстват глиненият отпечатък от малкото краче, гривната му родилния дом, първата шапка, ехографската му снимка и много други.

Млада майка изпадна в кома! След 23 дни лекарите я бяха отписали, но се случи истинско чудо, което накара всички да заплачат (СНИМКИ)

3. На всеки рожден ден снимайте хлапето на бял фон и на снимката около него в кръг добавяйте освен на колко години става и забавни надписи (може да са смешните думички или мъдрите изречения от този период).

4. В отделен албум събирайте всички билети от детски спектакли и концерти, изложби и мачове, пътувания с влакове и самолети – всичко, което се е харесало на детето, и ги съпровождайте с кратки истории.

5. В края на всяка година задавайте на детето 20 въпроса – простички, неочаквани или смешни, и записвайте отговорите му. Някои от въпросите могат да се повтарят през годините – така с времето ще видите как се променя светогледа на детето.

6. Извадете под формата на снимки всички рисунки и приложни неща, които детето е направило, и ги съберете във фотокнига – така нищо няма да се изгуби.

Майка показа белега си седмица след секцио - такава шокираща гледка не сте виждали (СНИМКА 18+)

7. Направете кукла, която прилича на хлапето. Може да поръчате някой да ви я ушие и да я подарите за рождения му ден.

8. Превърнете най-добрите му творчески постижения в реални предмети. Акварелите могат да станат принт за декоративна възглавница или стенен календар. А нарисуваните чудовища могат да бъдат претворени в истински плюшени играчки.

9. Направете отпечатъци на ръцете – не само на детските, но и на цялото семейство – така, че едната ръка да се вписва в другата.

10. Направете плакати за стената с крилати фрази, казани от децата. Може да ги изпишете вие или да ги поръчате на графичен дизайнер. Красивата типография освежава интериора и не излиза от мода, но по-важното е, че споменът си заслужава.

Източник: Новите родители