Жител на индийския град Мумбай, който тежал 123 кг, е отслабнал с 53 кг за седем месеца, съобщава Times of India като разкрива тайната на неговия успех.

20-годишният студент Михир Чоудхари е страдал от наднормено тегло и не можел да върви или да пробяга дори един километър. Строгият режим на изолация, наложен поради пандемията от коронавирус, влошило ситуацията.

Чоудхари страдал от неувереността си. Той решил да промени начина си на живот: започнал да се храни със здравословна и вегетарианска храна и да прави физически упражнения.

Първоначално за закуска ядял овесени ядки с вода и протеини, но впоследствие започнал да спазва система за интервално гладуване и напълно спрял да закусва. На обяд Чоудхари хапва салата от краставици, домати и лук, боб чорба и пълнозърнест хляб. За вечеря индиецът приготвя зеленчукова супа, соя и ориз.

Преди тренировка той яде овесени ядки или банани, а след това протеинов шейк със или без банан. Понякога Чоудхари си позволява една любима храна. Тя може да бъде всякаква и във всякакво количество, но само една.По време на режима на изолация мъжът не можел да ходи на фитнес, затова започнал да прави самостоятелно високоинтензивни интервални тренировки и да кара колело.

По-късно индиецът включва в режима си и силови тренировки. Когато отново се отварят фитнес залите, Чудхари започва да тренира различни мускулни групи в различни дни, което се оказва изключително ефективна тактика.

За тези, които искат да отслабнат, индиецът препоръчва да пият много вода, за да стимулират метаболизма, и да ядат плодове и зеленчуци. Той съветва да се обърне внимание на витамините и минералите.

Мъжът препоръчва да не се яде бърза храна вечер, докато се гледа филм. Вместо това той съветва да ядете салата. Индиецът казва, че пие вода, когато е гладен, и това го кара да се чувства сит. Той също така ви съветва да си поставите цел, преди да започнете да отслабвате.

Превод и редакция: БЛИЦ