Всяка година се пускат хиляди нови модели маратонки, но само малка част от тях намират своето място в историята. Когато разглеждаме еволюцията на маратонките, е впечатляващо да видим докъде сме стигнали. Има толкова много модели, че изборът на топ 5 маратонки на всички времена не е лесен. Ще ви представим някои от най-емблематичните маратонки, които и до днес остават едни от най-великите.

Вижте едни от топ моделите маратонки на всички времена

Nike Air Jordan I

Отбелязвайки началото на най-влиятелната линия обувки на всички времена, да не говорим за зората на културата на маратонките, каквато я познаваме, Air Jordan I са едни от най-важните, емблематични и успешни маратонки на всички времена. Техният висок дизайн и изчистена визия са също толкова актуални днес, колкото бяха, когато за първи път се появиха в магазините през 80-те години на миналия век. Ограничената наличност, специалните издания и потенциалът за препродажба поддържаха популярността на модела силна.

Adidas Stan Smith

Adidas Stan Smith е обувката, на която всяка минималистична бяла кожена маратонка на пазара дължи своя дизайн. Поразително прост, красиво балансиран и достатъчно визуално "незабележим", за да пътува с лекота през десетилетията, без изобщо да изглежда не на място. Включително и днес, когато модата за носене на бели маратонки е супер актуална и тази тенденция няма изгледи скоро да отмине. Освен това Adidas Stan Smith е разумно достъпен в сравнение с много други масови изчистени модели маратонки, което го прави един от най-добрите варианти за тези, които търсят универсална и модерна обувка, при това на достъпна цена.

Nike Air Force 1

Пуснати за пръв път през далечната 1982 г., Air Force 1 са първите баскетболни обувки на Nike, които включват патентованата технология "Air". Това беше ключов момент за марката, осигурявайки мястото на Air Force 1 в историческите книги. Днес маратонките са до голяма степен същите, каквито бяха тогава и до днес остават един от най-продаваните стилове на Nike.

Puma Suede

Изчистената визия на Puma Suede го прави един от онези модели, които никога няма да излязат от мода. Основите му са положени с Puma Crack, който е даван на спортисти на Олимпийските игри през 1968 г. за използване извън терена. По-късно баскетболистът Уолт ‘Клайд’ Фрейзър решава, че иска нещо подобно. Така се ражда Puma Clyde, който по-късно се трансформира в Puma Suede и се носи и до днес.

New Balance 990

През 1982 New Balance 990 се превръща в нещо като символ на висок статут, възхваляван за своя комфорт и качество на изработка. Оттогава има четири актуализирани версии на този емблематичен модел, всяка също толкова красиво изградена и фокусирана върху комфорта, както и предишната. Произведени в САЩ v1, v2, v3, v4 и v5 все още се произвеждат и до днес, служейки като основа за цялата марка New Balance и еталон, спрямо който може да се измерва всичко останало.

Защо да притежавате един от емблематичните модели?

Независимо от вашия стил, има голям шанс емблематичните маратонки да играят основна роля в гардероба ви. Независимо дали сте заклет фен на Converse или Reebok или на всичко свързано с New Balance, най-добрите обувки на всички времена постигат перфектния баланс между съвременен комфорт, вълнение, достойно за модата, и класическа привлекателност. Тенденциите идват и си отиват, но иконите остават вашите надеждни основни елементи в гардероба за години напред, така че не забравяйте да изберете правилните модели, които отговарят на вашия външен вид и начин на живот. Намерете едни от най-известни брандове за маратонки на CCC. Може да избирате измежду стотици предложения. Посетете магазините или купете директно от сайта на марката вашите нови емблематични обувки.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук