Този Mercedes SL500 е бил купен като подарък за рожден ден, но рожденникът изгубил ключовете малко след това и изоставил колата в продължение на повече от две десетилетия. Сега машината се продава и е излишно да казваме, че е в перфектно състояние. Все пак е изминала само 130 км. Историята започва така...

Собственичката на този 21-годишен Mercedes SL500 била толкова богата, че веднага щом загубила ключовете на колата, която й била връчена като подарък за рождения ден, тя така и не намерила за необходимо да си поръча нови ключове и изоставила колата на паркинг. В продължение на цели две десетилетия.

Вълнуващото в случая е, че с колата върви и специално писмо, написано от иконома на собственичката. Крис Рътъледж, главен изпълнителен директор на аукционната къща Coys, разяснява:

"Това е автомобил с фантастична история! Купен е като подарък за рожден ден и е каран само 130 км, преди ключовете му да бъдат изгубени и той да бъде изоставен на паркинг. Към него има дори писмо от иконома на собственичката, което удостоверява пробега и произхода на колата. Ако колата беше използвана през всички тези години, цената й сега щеше да е между 5000 и 7000 паунда, но тъй като е на толкова малко километри и не е била карана от повече от 20 години, сега тя е оценена на сума от порядъка на 45 000 – 55 000 паунда.

Какво се е случило с ключовете остава мистерия, но новият собственик ще получи нови ключове, за да може да използва автомобила."

Безупречният R129 SL е произведен през 1996 г. и е част от аукциона Spring Classics на Coys, който ще се проведе на 12 април. Там ще бъдат предложени още няколко класики от ранга на Rolls-Royce 20HP от 1923, Lamborghini LM02, AC Cobra от 1989, както и много суперавтомобили от 80-те и 90-те. Търгът ще се проведе в Лондон.

Източник: Automedia.bg