100 години навърши баба Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла река и в нейна чест беше организирано тържество. 

Тя духна свещите на тортата в добро здраве и бодър дух, като сподели, че рецептата за дълголетие е трудът, пише "Борба".

„Копаехме, жънахме. Пръчки облагородявахме. Като започнах да работя нищо не знаех, но се научих, всичкото съм работила. Имаше много лозя, много пръчки съм облагородявала. Грозде имаше, вино имаше, ракия имаше. Живяхме много добре след 9-ти септември, като влязохме в ТКЗС-то. Къщи направихме, всичко.

На 22 години се ожених и дойдох в Бяла река. Пет деца сме на майка и на баща. Четири сестри и един брат. Много добре ни гледаха и затова съм жива“, споделя баба Дона Георгиева. И признава, че като малка е преболедувала от туберкулоза, съдбата обаче й отредила да изживее цял век.

Освен торта, кметът на Сухиндол връчи на столетницата специален поздравителен адрес. В него инж. Пламен Чернев подчертава, че всички жители на общината черпят от опита и жизнения път на днешната рожденичка. „От мое име и от името на цялото общинско ръководство искаме да Ви поздравим по случай 100-годишнината.Желаем само здраве в бъдеще и хубави моменти за цялото семейство“, каза в поздравлението си към рожденичката инж. Пламен Чернев.

Поздрав към баба Дона отправиха и децата от певческа група „Шарена китка“ към читалище „Самосъзнание – 1908“. Те пяха народни песни, с които зарадваха възрастната жителка на селото.

Празненството се проведе в Пенсионерския клуб, а за да уважат рожденичката на тържеството присъстваха още председателят на Общинския съвет в Сухиндол Борислав Вълев и секретарят на Общината Маринела Пазвантова.