Извънземните не са мит, а реалност. Те не живеят някъде в далечния космос, а от дълго време са сред хората. Основната им отличителна черта е способността да бъдат невидими при всякакви обстоятелства. Ето защо много хора не забелязват "добрите" си съседи. Такова гръмко изявление направи британската астронавтка Хелън Шармейн.

В интервю за The Observer жената признава, че на идеята за съвместното съжителство с извънземна раса я подтикват ежедневните наблюдения. 58-годишната Шармейн подчертава, че постоянно усеща нечие присъствие до себе си - енергия, която идва сякаш от нищото.

"Извънземните съществуват, не може да има две мнения. Във Вселената има толкова много звезди, че там трябва да има най-различни форми на живот. Дали те, както и аз и вие, ще бъдат съставени от въглерод и азот? Може би да, а може би не. Може би те и сега се намират тук", подчертава Хелън по време на разговора.

Как да разпознаем извънземен?

Световните издания отелязват, че астронавтката не е единствената знаменитост, която вярва в извънземни. Например служителят на голяма космическа организация Гордън Купър твърди, че лично се е срещал с пришълците.

По думите на мъжа това се е случило, когато е служил като военен пилот. Купър смята, че извънземните са избрали много ясна стратегия за поробване на света: сега те "внимателно изучават жителите на Земята" и след това могат да нападнат.

Ръководителят на частната космическа компания "Галактика" Аля Прокофиева има подобно мнение. Тя вярва, че най-лесният начин да срещнеш извънземен е в метрото. Мнението ѝ се споделя от професионалния уфолог Юрий Лушниченко. Той дори умее да разпознава чужденците сред голямата тълпа.

Те са предимно хора с лица без емоции. Те могат да говорят много тихо, да предложат нещо или дори да се обадят някъде. Разбира се, не бива да ги слушаме", заявил е Лушниченко.

Експертът отбелязва, че има няколко вида пришълци. Някои от тях - рептилоидите - носят костюми с много тънко покритие, наподобяващо люспите на насекомите. Други - биороботите, се издават с поклащаща се "моряшка" походка. Драконите пък имат толкова мощна енергия, че могат да обезвредят оградите на метрото.

Но не само в метрото може да се проследи движението на извънземните, сигурен е Юрий Лушниченко. Той заявява, че НЛО редовно се появяват в небето между 10:00 и 12:00 часа.

Въпреки всичко до този момент никой не е успял да предостави солидни доказателства за тяхното съществуване.