Ловци на извънземни заявиха, че правителството на САЩ крие факта, че гигантско НЛО се е разбило при катастрофа в Ню Мексико две години преди по-известния инцидент в Розуел. Освен това американските военни умишлено скрили доказателствата за тази катастрофа от 1945 г.

Италианският разследващ журналист Паола Леопици Харис и известният френски учен и изследовател на НЛО д-р Жак Вале се обединиха, за да разкрият подробностите за предполагаемата катастрофа от 1945 г. Резултатите от тяхната работа са публикувани в нова книга, наречена Trinity: The Best Secret.

Двама учени, които са работили по първата компютърна карта на Марс на НАСА, са възстановили информация от наблюдения на НЛО от 1945 г. от разкази на очевидци. Експертите твърдят, че разполагат с документални доказателства, че самолетът с формата на авокадо, тежащ няколко тона, е изнесен от територията, където е извършил аварийно кацане през 1945 г. Предполага се, че катастрофата на НЛО се е случила през същата година като Проекта на Тринити и на същото място.

Проектът на Тринити е кодовото име за първата детонация на ядрено устройство от армията на САЩ на 16 юли 1945 г. Това била част от проекта в Манхатън, който сложил край на Втората световна война. Изследователите твърдят, че НЛО може да са били привлечени в региона поради ядрени тестове, проведени от американската армия.

Леопици Харис и д-р Вале разговаряха със свидетели, които казаха, че виждат не само действителното падане на обекта, но и опитите на военните да премахнат последствията от бедствието. И през всичките тези години хората мълчали за това.

Кристофър Мелън, бивш заместник-помощник-министър на отбраната на САЩ, нарече тези данни „нова причина да вярваме, че нашето правителство крие веществени доказателства за извънземни технологии“. Резултатите са описани като подобни на инцидента в Розуел, който все още се счита за най-ранното регистрирано наблюдение на НЛО от правителството на САЩ през юли 1947 г.

Инцидентът в Розуел е докладван от ВВС на САЩ като място на катастрофа на военен балон в ранчо близо до Розуел, Ню Мексико. Теориите, възникнали след това, твърдят, че всъщност тук е имало катастрофа на НЛО и че истината е била скрита от правителството на САЩ.

Превод: БЛИЦ