Наскоро в интернет се появи странен полицейски доклад. Той е написан през 2008 г., но едва наскоро документът е качен в мрежата. Докладът описва срещата на полицаи с НЛО. Това се случило в малкото градче Клаудио, близо до Рио де Жанейро,  съобщава Експрес.

Едисон Боавентура и Пауло Вернер получили този доклад. И след това го качили в социалните мрежи. Документът е преведен на английски от Рони Вернет, изследовател на неидентифицирани въздушни явления. Той казва, че 10 полицаи от град Клаудио потвърдили, че са срещнали НЛО. 

В доклада датата е 19 ноември 2008 г. Документът включва изявления на цивилни и полицейски служители. Рената Уелзоу, една от свидетелките, чиито показания са включени в доклада, описва как един огромен светещ обект се спуснал от небето. Той бил придружен от две по-малки НЛО. Единият сателит на НЛО бил със сребърен цвят, а другият бил ярко ален.

НЛО били забелязани в центъра на града. Те се приближили до местната църква и най-големият обект започнал да свети ярко. Всички светлини в района угаснали. Тогава НЛО рязко полетяло нагоре и изчезнало. В същото време обектите не издавали никакъв шум. 

Докладът не свършва дотук. Продължава да описва как полицията събирала група за издирване и преследвала хуманоидите в тръстиково поле. Съществата били с височина до 1 метър, главите им били овални, ръцете им дълги, тънки и най-важното - светели в тъмното. Те не тичали, но сякаш се носели във въздуха. Полицията ги преследвала с пикап, но извънземните изчезнали на полето безследно.

Учените отдавна са скептични към подобни твърдения. Причината за недоверието е, че всички показания не се потвърждават от видео  или снимки.

Превод: БЛИЦ